Караянчева: Гласувах Кърджали да стане по-добро място за живеене

Местната власт е изключително мажоритарен избор, каза още председателят на НС

Караянчева:  Гласувах Кърджали да стане по-добро място за живеене | StandartNews.com

„Гласувах за промяната. Гласувах за това Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да могат да се върнат децата ни. Да може Кърджали да си възвърне славата на красив, уютен и най-вече подреден град”, каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след като даде вота си в Кърджали.

"Призовавам моите съграждани нека днес да излязат да гласуват. Техен избор да бъде, никой не може да им казва как да гласуват, но нека да помислят кой би бил най-полезен за по-доброто развитие на Кърджали. Нека да изберат него", заяви Караянчева.

На въпрос могат ли да повлияят резултатите от местните избори на политическата обстановка като цяло Караянчева е категорична: "В никакъв случай. Местните избори са изключително различни от другите. Местната власт е мажоритарен избор и затова българските граждани ще направят избор по места. Те гласуват за най-добрия. Парламентарните избори са нещо друго. Не очаквайте парламентарни избори след тези местни избори", каза още тя.

На въпрос дали очаква президентът да подпише указ на главния прокурор Караянчева заяви: „Нека да оставим президента да се запознае с материалите и да вземе решение, все пак аз съм представител на парламента“, заключи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай