Четвъртък,

Иво Петров ще направлява политиците от ГЕРБ

От: Редактори -
226
Иво Петров ще направлява политиците от ГЕРБ
A
A
A

Не като влизане в политиката, а като възможност да направлява и контролира политиците на общинско ниво вижда мястото си в листата на ГЕРБ и СДС известният кардиолог Иво Петров. Днес стана ясно, че името му е на второ място в листата на коалицията за предстоящите местни избори и за влизане в Столичния общински съвет.

"Аз не бих казал, че влизам в политиката. Това е по-скоро желание от моя страна за правилни действия и политики на общинско и национално ниво. Мое мнение е, че всички действия на политици и управници трябва да имат граждански контрол и гражданска подкрепа и да бъдат направлявани", заяви Петров пред БНР.

Проф. Петров изрази удоволствие от комуникацията си с Йорданка Фандъкова и изказа възхищение и уважение към нейната личност: "Затова се съгласих да се присъединя към нейния професионален екип".

Лекарят е на избираемо място в листата за общински съветници на ГЕРБ и най-вероятно ще бъде в следващия Общински съвет на София: "Най-вероятно няма да е лесно – така или иначе не са ми малко ангажиментите. В моята дейност ще става предимно въпрос за здравеопазни мерки и политики. Надявам се, че имам какво да дам в тази посока, тъй като здравеопазването е една от най-обществено значимите дейности на което и да е управление. Демографският проблем, стимулирането на младите, самоуправлението – все неща, заради които се ангажирах".

Проф. Петров подчерта, че трябва да има обществен и граждански контрол на всичко, което политиците правят: "И не би трябвало да се дистанцираме, а трябва да бъдем активни във всяка една посока, вкл. и в посока на критика. Политиците и управници имат нужда от изясняване на конкретен проблем, за да вземат правилното от гражданска гледна точка решение".

Медикът коментира и корупционните скандали в ГЕРБ: "Хората, които ме познават, знаят, че аз съм неподатлив на подобни схеми. Аз се надявам с моите действия в подкрепа на обществените инициативи да разберат хората, че е възможно да се занимава човек с такъв тип дейност, без да бъде опетнен. Явно е въпрос на персонална устойчивост".

Проф. Петров акцентира, че явяването му на местните избори е подкрепена от ГЕРБ позиция, без да е част от ГЕРБ като партия: "Няма да е лесно да съчетавам нещата, но се надявам, че ще успея", каза кардиологът.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички