Петък,

Иво Петров ще направлява политиците от ГЕРБ

От: Редактори -
506
Иво Петров ще направлява политиците от ГЕРБ
A
A
A

Не като влизане в политиката, а като възможност да направлява и контролира политиците на общинско ниво вижда мястото си в листата на ГЕРБ и СДС известният кардиолог Иво Петров. Днес стана ясно, че името му е на второ място в листата на коалицията за предстоящите местни избори и за влизане в Столичния общински съвет.

"Аз не бих казал, че влизам в политиката. Това е по-скоро желание от моя страна за правилни действия и политики на общинско и национално ниво. Мое мнение е, че всички действия на политици и управници трябва да имат граждански контрол и гражданска подкрепа и да бъдат направлявани", заяви Петров пред БНР.

Проф. Петров изрази удоволствие от комуникацията си с Йорданка Фандъкова и изказа възхищение и уважение към нейната личност: "Затова се съгласих да се присъединя към нейния професионален екип".

Лекарят е на избираемо място в листата за общински съветници на ГЕРБ и най-вероятно ще бъде в следващия Общински съвет на София: "Най-вероятно няма да е лесно – така или иначе не са ми малко ангажиментите. В моята дейност ще става предимно въпрос за здравеопазни мерки и политики. Надявам се, че имам какво да дам в тази посока, тъй като здравеопазването е една от най-обществено значимите дейности на което и да е управление. Демографският проблем, стимулирането на младите, самоуправлението – все неща, заради които се ангажирах".

Проф. Петров подчерта, че трябва да има обществен и граждански контрол на всичко, което политиците правят: "И не би трябвало да се дистанцираме, а трябва да бъдем активни във всяка една посока, вкл. и в посока на критика. Политиците и управници имат нужда от изясняване на конкретен проблем, за да вземат правилното от гражданска гледна точка решение".

Медикът коментира и корупционните скандали в ГЕРБ: "Хората, които ме познават, знаят, че аз съм неподатлив на подобни схеми. Аз се надявам с моите действия в подкрепа на обществените инициативи да разберат хората, че е възможно да се занимава човек с такъв тип дейност, без да бъде опетнен. Явно е въпрос на персонална устойчивост".

Проф. Петров акцентира, че явяването му на местните избори е подкрепена от ГЕРБ позиция, без да е част от ГЕРБ като партия: "Няма да е лесно да съчетавам нещата, но се надявам, че ще успея", каза кардиологът.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com