Клисарова е кандидатът за кмет на Варна от БСП

Клисарова ще бъде и водач на листата за общински съветници

Клисарова е кандидатът за кмет на Варна от БСП | StandartNews.com

Националният съвет на БСП е отказал да утвърди за водач на листата председателят на левицата във Варна Борислав Гуцанов, както и личното му предложение социалистите да дадат подкрепата си за кмет за Костадин Костадинов от партия "Възраждане".

По този начин на практика бе потвърдена линията, която Нинова зададе преди месеци със сваляне на политическото доверие от Гуцанов. Тогава гласовете в негова защита се концентрираха най-вече сред вътрешната опозиция и като че ли казусът беше премълчаван до днес.

След поредната издънка на варненското ръководство обаче, Националният съвет се е обединил, че трябва спешна намеса и промяна. Припомняме, че на провелата се в сряда конференция на БСП-Варна отново за водач на листата за общински съветници беше предложен Борислав Гуцанов.

Това бе и причината всички авторитетни имена, получили номинации за кмет в БСП, да се откажат.

В безизходицата тогава Гуцанов предложи социалистите да подкрепят лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Това взривило конференцията, а днес и пленумът на левицата. Така се е стигнало до решението кандидат за кмет и водач на листата на БСП-Варна да бъде проф. Анелия Клисарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай