Зукърбърг уцелил в десятката с Фейсбук

Това е най-добрата му инвестиция, констатират анализатори

Зукърбърг уцелил в десятката с Фейсбук | StandartNews.com

Интересът към основателя на Facebook Марк Зукърбърг постоянно расте. Ето какво разказва за него финансов експерт от InvestorPlace:

Случайно видях наскоро статия за главния изпълнителен директор и основател на Facebook (NASDAQ: FB) Марк Зукърбърг, който заяви, че на 35-годишна възраст богатството му се увеличило с 5 милиарда долара., благодарение на това, че акциите на Facebook все повече растат.

Зукърбърг вече е петият най-богат човек в света с нетна стойност 83.2 милиарда долара.

Бързото покачване на индекса на Bloomberg Billionaires не е случайно. Това е така, защото акциите на Facebook натрупаха 57% през 2019 г., което добави приблизително 27.3 милиарда долара към нетната стойност на милиардера само за една година.

Ясно е, както е в случая с Джеф Безос и Amazon (NASDAQ: AMZN), че акциите във Facebook са най-добрата инвестиция на Марк Зукърбърг.

Ето няколко инициативи, които компанията използва за увеличаване на приходите - Facebook Watch, Facebook Gaming, Instagram Checkout, What's App и т.н., чрез техния успех се прогнозира печеливша 2020г. за акционерите във Facebook.

Ако притежавах акции във Facebook, аз не бих ги продал, въпреки факта, че се търгуват с 9.6 пъти продажбите, което е 17% повече от съотношението цена/продажба през 2018 година.

Ако сте гледали The Social Network повече от веднъж, вероятно сте наясно, че Джеси Айзенберг е играл Марк Закърбърг във филма, получавайки номинация за Оскар за неговото изпълнение.

Може би не знаете обаче, че Андрю Гарфийлд играе Едуардо Саверин, който е съосновател на Facebooк, заедно със Зукърбърг, докато все още е в Харвард. Според Forbes нетната стойност на Саверин е 12.3 милиарда долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай