Четвъртък,

Златев поема контрола на "Лукойл" и "Нефтохим"

A
A
A

Валентин Златев сдава поста на генерален директор на "Лукойл България", но пък поема контрола не само на това дружество, но и на "Нефтохим Бургас". Това става с решение на едноличния собственик на капитала на дружеството – регистрираното в Холандия "Лукойл Юръп Холдингс Б.В.", от 19 април 2019 г.  На предишния пост на Златев от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил генерален директор на "Лукойл ЦИЕ и Белгия" - дивизията на "Лукойл" за Централна и Източна Европа.

От пресслужбата на "Лукойл България" съобщиха, че Златев е назначен за председател на Контролния съвет на „ЛУКОЙЛ-България“, като заменя на тази длъжност представителя на президента на публичното акционерно дружество "ЛУКОЙЛ"  Алексей Ламбин.

Заедно със зам.-председателския пост в Надзорния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“, на новата си по-висока позиция той ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата ЛУКОЙЛ и ще осъществява контролни функции над работата им, свързана с мястото им в социално-икономическия живот на страната.

В решението на собственика на "Лукойл България" не се посочват причините за рокадата с постовете на Златев, който е начело на дружеството от март 2008 г.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички