Земеделският министър с голяма новина за животновъдите

Кирил Вътев каза ще подаде ли оставка

Земеделският министър с голяма новина за животновъдите | StandartNews.com

"Всички помощи, които бяха обещани след протестите на животновъдите, вече са изплатени", съобщи министърът на земеделието Кирил Вътев.

Продължават обаче преговорите с Европейската комисия за компенсациите, които животновъдите получават заради вноса на украинска продукция след началото на войната. Министър Вътев беше категоричен - въпреки исканията, няма да подаде оставка.

"Напът сме да постигнем съгласие и очакваме писмен отговор от екипа на еврокомисаря по земеделието Януш Войчеховски. Единствено след такъв ние можем да пристъпим към изплащане, защото ако го направим предварително без разрешение, страната ще влезе в наказателна процедура", коментира Вътев.

"Кое трябва да направим – да нарушим правилата и да вкараме държавата в наказателна процедура, или да изчакаме по правилата да получим нужното разрешение, за което имаме готовност веднага да реализираме изплащането? Крайно време е да разберем всички, че нормалният свят работи по правила", заяви министърът на земеделието, предаде България Он Ер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай