Зам.министър твърд: Няма да отстъпим пред превозвачите

Явор Пенчев не знае дали протестите се подклаждат изкуствено или не

Зам.министър твърд: Няма да отстъпим пред превозвачите | StandartNews.com

Не знам каква би била златната среда за превозвачите. Ние вече сме провели две големи срещи с превозвачите през февруари и април, чухме и всички искания и възражения на превозвачите. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Явор Пенчев пред БНТ.  Той увери, че МРРБ няма да се подаде на натиска на превозвачите, защото това би било крайно несправедливо. няма логика от тол системата, ако не събира пари от ползвателите, които най-много разрушават. Каквото зависи от МРРБ, доколкото зависи, няма да има отлагане на тол системата. Решението обаче е на Министерски съвет, подчерта Явор  Пенчев. 

 Пенчев не знае дали протестите на превозвачите се подклаждат изкуствено или не. Няма да поскъпнат значително продуктите, които се превозват от превозвачите заради поскъпването на тарифите на тол системата, уточни заместник-министърът.  Той обясни, че данъкоплатците плащат за поддръжката на пътищата в България, като тенденцията трябва да се обърне. Смисълът на тол системата е да събира средства от реалните ползватели и да се събират средства за нейната поддръжка, добави заместник-регионалният министър. 

Явор Пенчев добави, че вече има и започнали ремонти на пътищата. АМ "Тракия" ще бъде ремонтирана навсякъде, където има нужда от ремонт. От началото на следващата година ще бъде намалена и цената на винетката.  МРРБ ще подмени навсякъде мантинелите по автомагистралите и първи клас пътища, както и маркировката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай