Японски автомобилен гигант отново надви "Фолксваген"

Данни от автомобилната индустрия

Японски автомобилен гигант отново надви "Фолксваген" | StandartNews.com

Японската корпорация "Тойота" (Toyota Motor Corp.) се очертава като лидер на световния автомобилен пазар през първите 6 месеца на 2023 г., изпреварвайки за четвърта поредна година (за периода на първо полугодие) германския концерн "Фолксваген" (Volkswagen AG) и другите си основни конкуренти. Това показват данни от автомобилната индустрия, огласени днес и цитирани от Киодо. 

Автомобилостроителната група "Тойота" обяви, че през първото шестмесечие на 2023 г. е продала 5,42 милиона превозни средства в целия свят или с 5,5 на сто повече спрямо същия период на предходната година. Това включва и продажбите на подразделението й "Дайхацу мотър" (Daihatsu Motor Co.), специализирано в производството на малки моторни превозни средства, както и на друга компания, притежавана от "Тойота" - производителят на камиони "Хино мотърс" (Hino Motors Ltd.).

Японският автомобилен гигант обяви, че е реализирал ръст на продажбите си, тъй като е успял да отговори на нарастващото търсене на превозни средства, като е увеличил производствения си капацитет в глобален мащаб. Това е станало на фона на подобряване на доставките на чипове, отбелязва БТА.

През първите 6 месеца на настоящата година германският концерн "Фолксваген" е продал 4,37 милиона превозни средства, което представлява увеличение с 12,8 на сто, посочва Киодо.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай