Wizz Air с награда за най-младата флотилия в Европа

И с третата най-млада в света в категорията на авиопревозвачите със 100 или повече самолета

Wizz Air с награда за най-младата флотилия в Европа | StandartNews.com

18 януари 2022 г., София: Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, получи награда от ch-aviation за авиокомпанията с най-младата флотилия в Европа и с третата най-млада в света в категорията на авиопревозвачите със 100 или повече самолета.

Wizz Air с гордост потвърждава, че в момента има средна възраст на флотилията си от само 5 години (5,2 години към момента на оценяване на наградите). Авиокомпанията управлява една от най-младите флотилии в света, която в момента се състои от 149 самолета Airbus A320/1/neo, със средна възраст доста под средната за индустрията (средната е около 10 години). Плановете на Wizz Air са средната възраст на самолетите ѝ да продължи да се подобрява и да падне до 3,6 години до 2024 г. и още повече – до 3,2 години до 2026 г., подкрепяйки ангажимента на авиокомпанията към устойчивост.

Наградата за най-младата самолетна флотилия на ch-aviation е създадена, за да отличи авиокомпании и компании за лизинг на самолети по целия свят, които поддържат млади и ефективни самолети. Поддържането на модерна флотилия и портфолио чрез използване на нови поколения самолети допринася значително за намаляването на CO2 в авиационната индустрия и спомага за постигането на по-добра горивна ефективност. Това представлява огромна стъпка напред към постигане на устойчивост и ch-aviation реши да даде на най-добре представящите се авиокомпании признанието, което заслужават.

За да определи кои авиопревозвачи и лизингови компании в момента оперират и управляват най-младите самолетени флотилии, ch-aviation поддържа обширна база данни, състояща се от над 4700 активни авиокомпании, над 65 000 самолета и 1000 компании за лизинг на самолети по целия свят.

 

Йохан Айдхаген, главен директор за грижа за хората и ESG, каза: „Wizz Air е най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и се стреми да обслужва все повече пътници всеки ден, по възможно най-устойчивия начин. Радваме се, че спечелихме тази награда за най-младата самолетна флотилия в Европа и третата най-млада в света. Това е доказателство за силния ангажимент на авиокомпанията ни към устойчивост и е страхотно, че други в индустрията, като ch-aviation, също признават водещото представяне на Wizz Air.“

 

За допълнителна информация относно отличията на ch-aviation за 2022, моля, посетете официалната страница на ch-aviation за наградите.

ЗА WIZZ AIR

Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се в момента от 149 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със средна възраст на самолетите от 5 г. Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които предлагат последните в индустрията авиационни технологии и двигатели от следващо поколение и са в основата на целта на авиокомпанията да достигне флотилия от 500 самолета до 2030 г. и непрекъснатия ѝ ангажимент към устойчивост. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.

За повече информация:

M3 Communications Group, Inc., 088 449 5950, [email protected]

Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]

Последвайте ни в Twitter: @wizzair

Последвайте ни в Instagram: @wizzaircom

Последвайте ни във Facebook: @wizzair.com

Бележки до редакционните екипи:

Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.

Wizz Air въведе редица засилени хигиенни мерки, които включват: кабинният екипаж и пътниците трябва да носят маски за лице, кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици, насърчават се покупките на борда чрез безконтактно плащане, пътниците трябва да следват мерки за физическа дистанция и всички покупки на пътнически билети и услуги се препоръчва да се правят онлайн преди полета.

HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване.

За повече информация относно завишените здравни и хигиенни мерки, моля, вижте тук.

За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай