Всичко необходимо за един незабравим Великден

Три основни продукта остават задължителни за празника. Първият, разбира се, е козунакът.

Всичко необходимо за един незабравим Великден | StandartNews.com

Великден вече е зад ъгъла, а празничното настроение и сладкото ухание на прясно изпечени козунаци са навсякъде. За някои подготовката е започнала преди седмици, други – предпочитат да пазаруват в последния момент.Едни залагат на прясно приготвените ястия и лакомства с традиционен вкус, а други – търсят готови или нестандартни предложения.

Независимо от предпочитанията си обаче, добрата домакиня знае, че най-важни за всяка трапеза са качествените и свежи продукти. Затова този Великден Kaufland България отново идва на помощ. Веригата ви очаква с богато разнообразие от вкусни предложения за незабравим празник. С рецепти за апетитни ястия, специални оферти, идеи за ръчно изработена декорация, съвети и трикове за боядисване на яйцата. С тях можете да превърнете Великден в специално преживяване за цялото семейство, на което и да се насладите заедно.

Въпреки непрестанно променящите се тенденции в храненето, три основни продукта остават задължителни за празника.

  • Първият, разбира се, е козунакът.

Kaufland България традиционно залага на родния вкус и качеството. Тази година веригата предлага над 20 вида български козунак в партньорство с пет утвърдени производителя и семейни фирми със сериозни традиции в хлебарството. В отговор на клиентските предпочитания, за Великден веригата добавя към асортимента си от добре познати вкусове и няколко изцяло нови - с квас, с неустоим белгийски шоколади нежен орехов пълнеж. Широката гама на Kaufland от печени на място или пакетирани козунаци включва още сладки изкушения с капки шоколад, стафиди и портокалови корички, както и ръчно плетения козунак от собствената марка „Брей!“ със стафиди и български локум, в който няма изкуствени оцветители. В случай, че предпочитате домашния вкус, можете да надникнете и на сайта на Kaufland, където ще намерите различни рецепти за пухкав козунак.

  • За Великден няма как да пропуснем и яйцата.

Знаете ли, че в едно яйце се съдържат цели 225 мг от прочутите мастни киселини? Към стабилната доза омега-3 получаваме и още витамини, антиоксиданти и протеини, плюс холин, който се бори с мастните натрупвания. А че кокошките не избират цвета на яйцата си? Той зависи само и единствено от техните гени. Затова една и съща кокошка снася яйца с точно определена окраска през целия си живот. През последните години се оказа доста актуално и модерно боядисването на яйца с естествени материали. Както подсказва и името му, методът не се нуждае от химикали и изкуствени оцветители, а за сметка на това е безвреден както за децата, така и за природата. За по-добър ефект и цвят се препоръчва използваните яйца да са бели. Как да боядисате своите яйца в наситено червено и нежно лилаво можете да разберете на специалната секция в сайта на Kaufland, посветена на Великден.

  • Стигаме и до агнешкото.

Както всяка година, така и тази клиентите на Kaufland могат да намерят в магазините на веригата прясно и висококачествено агнешко месо за празничната си трапеза. Вдъхновение за приготвянето му можете да почерпите отново от сайта на компанията. Там ви очакват много класически и модерни рецепти за крехко агнешко месо. За Великден в Kaufland ще намерите и свежа гарнитура от

зелена салата на утвърдени български производители,

които са дългогодишни партньори на веригата.

За да бъде още по-празнично и да осигурите на децата интересни, полезни и образователни занимания, посетете великденската секция на веригата. Там ще намерите идеи за изработка на картички и хартиени яйца за декорация на дома и трапезата. Стъпките и необходимите материали за всяка от тях ви очакват на сайта на Kaufland България.

  • За вас остана последният задължителен елемент на Великден – доброто настроение. Както се убедихте, за всичко останало Kaufland вече се е погрижил. Весел празник!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай