Войната между Google и Microsoft на път да свърши

Войната между Google и Microsoft на път да свърши | StandartNews.com

Вечната война между гигантите Google и Microsoft e на път да приключи. компаниите искат да уредят извън съда претенциите си за авторски права на някои от продуктите си. Прекратяват се 18 дела в САЩ и Германия, съобщава "Ройтерс".

Споразумението слага край на редица съдебни битки за различни технологии на компаниите, сред които за мобилните телефонни, безжичния интернет, патентите в конзолата Xbox на Microsoft и различни продукти на Windows.

Според сделката, отпадат претенциите за Motorola Mobility, която Google продаде на Lenovo миналата година, но си запази патентите.

Google и Microsoft се съгласиха да си сътрудничат по определени въпроси с патентите и да работят заедно в други сфери в бъдеще в полза на клиентите", се казва в общо изявление на двете компании. От там не разкриват финансовите подробности около сделката.

Тъй като компаниите продължават да произвеждат продукти, които са в пряка конкуренция - търсачки и мобилни устройства, споразумението не изключва бъдещи съдебни спорове, уточни говорител на Microsoft.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай