Видеоуроците - необходимото бъдеще

Темата за дистанционното обучение продължава да е актуална и през тази година

Видеоуроците - необходимото бъдеще | StandartNews.com

Темата за дистанционното обучение продължава да е актуална и през тази година, а вероятността от удължаването на пандемичната обстановка и решението по-големите ученици да останат вкъщи, правят видеоуроците необходимото бъдеще. А1, в партньорство с най-голямото издателство у нас "Просвета", прави пореден жест към родители, ученици и учители, като обяви намаление на 30% от цената на образователната платформа е-просвета.

Как да се възползваме от намалението?

Отстъпката от абонамента за онлайн училището е в сила от 11 януари, като намалението включва както едногодишните, така и двугодишните абонаменти за е-просвета. Ексклузивното предложение е валидно до края на февруари 2021 година, но за да се възползвате от него не е необходимо задължително да сте абонат на А1. Порталът е-просвета е достъпен за всички потребители, без значение дали ползват друга от услугите на телекома или не.
В периода на кампанията едногодишният абонамент за образователната платформа е на цена 10,99 лева на месец или с цели 5 лева по-малко от стандартната цена за тази услуга. Предложението за двугодишен достъп е дори още по-изгодно за потребителите - само 6,99 лева месечно.
Добрата новина е, че по-ниската цена ще остане валидна за целия период на избрания от вас абонамент, а допълнителен бонус за повечето родители е и фактът, че платформата може да се достига едновременно от до две устройства. Това значително улеснява както семействата с деца в различни класове, така и тези, които предпочитат да започнат урока от лаптоп и да го завършат на таблет, например.

Защо видеоуроците са важни?

Интерактивните методи на обучение все повече се налагат в световната практика и имат доказана ефективност върху това как децата възприемат представената информация. В платформата на е-просвета учениците ще открият стотици видеоуроци с учител, специално разработени с едни от най-добрите педагози в страната. Този каталог не само, че се увеличава постоянно от екипа на "Просвета", но и се допълва от над 35 000 допълнителни интерактивни ресурса - тестове, задачи, 360-градусови графики, панорами, снимки, упражнения, пъзели и т.н.
Всички уроци са разработени специално за преподаване в дигитална среда и са съобразени както с технологичните особености на платформата, така и с най-добрите световни практики за дистанционното обучение. По този начин ученето става увлекателно, вниманието на учениците се задържа за по-дълго време, а информацията се възприема по-лесно.

Как работи е-просвета?

Интерактивните учебници в e-prosveta.bg са създадени така, че да надграждат материала в печатните издания. Съдържанието в тях е разнообразно и интересно, благодарение на хилядите образователни ресурси, а учебниците са наистина като живи - разлистват страници, показват картинки, четат. В онлайн училището могат да се открият както тестове за проверка на знанията, така и кратки видеа, синтезиращи най-важното от уроците, които значително улесняват подготовката на учениците за контролни изпити, а родителите могат да следят прогреса на децата и дали правилно усвояват учебния материал. С един клик на мишката учениците могат да обиколят далечни и екзотични страни по света или да се върнат в далечното минало и да разгледат 3D възстановки на антични цивилизации.
Най-хубавото на платформата е-просвета е, че съдържанието в нея е изцяло съгласувано с изискванията на МОН и одобрената учебна програма, като по този начин платформата се превръща в универсален помощник за учене на всички деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай