Вдигат неделно училище с парите от продажби

Вдигат неделно училище с парите от продажби | StandartNews.com

София. В ерата на биостоките магазинчето за екологично чисти продукти "От манастира" на столичната улица "Иван Асен II" привлича внимание дори само заради името си. От откриването му през септември интересът към продуктите расте все повече, а тайната е една - продукти без консерванти на прилични цени.

В магазинчето могат да се намерят живо сирене, кисело мляко, мед, риба, а и всички възможни плодове и зеленчуци според сезона. Доставките идват всеки ден директно от манастира "Благовещение" в с. Копиловци, където монасите отглеждат всичко в съвсем натурални условия. А със събраните средства от продажбата се строи манастирският комплекс, включващ неделно училище и училище по иконопис.

"Нямам представа колко струват биопродуктите в другите магазини", обяснява собственичката на магазинчето Вили. Допълва, че някои от цените им са малко по-високи от тези на продуктите в супермаркетите, но в замяна хората получават чиста храна и неповторим вкус.

Най-многобройните клиенти за манастирското кисело мляко и сирене са хората от квартала, но има и такива, които идват от по-далечни квартали един път в седмицата за "голям пазар". "Всеки, който разбере, че парите, които дава тук, отиват за строеж на манастир, много се впечатлява", споделя Вили. А който е опитал продуктите, се връща за още. Магазинчето нашумя с активното си участие в инициативата "Висяща храна". Оттогава насам интересът все повече нараства и има идеи и за втори магазин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай