Валентина Васильонова с голяма новина за земеделците

Предстоят преговори с министерство

Валентина Васильонова с голяма новина за земеделците | StandartNews.com

Валентина Васильонова зарадва земелците. В ДФ "Земеделие" има изключително големи неравенства в заплатите в областните дирекции - сред тях и в голямата разплащателна агенция. 250 млн. ще бъдат разпределени за намаляване на неравенството в земеделския сектор.

Ще водим преговори с министерството за справедливо разпределение. Това каза за "Денят на живо" Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието. 

По думите ѝ секторът на земеделието се грижи и за хранителната сигурност. "Очаквахме и имахме обещанията на депутати и политически групи за увеличение на заплатите на всички, които се грижат да запазят сигурността на продукцията, сред тях Агенцията за борба с градушките. Там няма никакъв ръст на възнагражденията.

Заплатите са около минималната - около 1100 лева. Ракетострелците работят при тежки метеорологични условия. В Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури хората също са непримирими - искат повече средства. Агенцията за контрол на храните са с увеличенията си от миналата година.

Стигнахме до нормални нива на заплащане, но разпределените средства от Бюджет 2023 не покриха нуждите, а оставиха неравенства. В Стопанската академия имаше 3 млн. допълнително. През изминалата седмица с КТД договорихме увеличение на работните заплати с 10%", коментира тя. 

Според нея протестите на фермерите в Германия са със силно послание за справедливост.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ajrin
преди 3 месеца

В РА нищо не правят, всичко е на раменете на ОСЗ а заплатите са много по ниски

Откажи