В дигиталната класна стая дъската “оживява”

Цялостното решение на А1 включва интерактивни дисплеи, образователен софтуер, таблети и мегабайти

В дигиталната класна стая дъската “оживява” | StandartNews.com
  • Цялостното решение на А1 включва интерактивни дисплеи, образователен софтуер, таблети и мегабайти

Дъската в класната стая вече "оживява", в комплект със специализирания софтуер и интерактивно оборудване, което А1 предлага на образователните институции. Решението е подходящо както за училищата, професионалните и профилирани гимназии, така и за детските градини. С модерното решение те могат да постигнат цялостна дигитализация на образователния процес и в класната стая и у дома.
Дигиталните класни стаи, които допреди няколко години приемахме като елемент от бъдещето, са вече абсолютна реалност. Интерактивното съдържание и иновативни методи на преподаване са част от изискванията за съвременно образование. Доказано е, че децата учат по-лесно и с по-голяма мотивация, ако преподавателите използват иновативни средства, съобразени с променящите се потребности на децата от дигиталната ера.


Тъч дисплеи вместо тебешири
Старите черни дъски, по които учителите пишат с тебешир, или малко по-новите бели варианти, за които пък използват маркери са на път съвсем скоро да се превърнат в история. Днес вече се предлагат далеч по-съвременни варианти - интерактивни, атрактивни и удобни за използване. С абонамент за платформата Mozabook, предлаган от А1, всяко училище или детска градина има шанса да оборудва класните стаи с модерни дигитални дъски. Те са 65-инчови интерактивни тъч дисплеи, на които учителите показват разнообразно съдържание - презентации, видео уроци, аудио записи, анимации и клипове. С такива дигитални дъски няма нужда в клас да се поставят и поддържат мултимедийни проектори и екрани. Освен това интерактивните дисплеи не се влияят от осветлението в стаята, нямат нужда и от някакво специално почистване.

Дори и уроците по считаните за сложни и "сухи" предмети вече са интересни
С помощта на платформата Mozabook учителите могат да създават лесно и бързо изцяло интерактивно съдържание на български език. Така те имат повече възможности да направят уроци, които наистина да привлекат интереса на децата. Благодарение на специализирания софтуер те имат възможност да създават 3D визуализации на учебния материал - примерно на строежа на атомите, молекулите и клетките. Да покажат нагледно устройството на човешкото тяло и функционирането на органите, а също и разположението на планетите и звездите в космоса.
С интерактивния дисплей могат да оживеят исторически събития, географски открития, древни животни. Освен това преподавателите ще могат да правят интересни презентации, в които да включат видео филми и анимация, аудио, да подготвят електронни интерактивни упражнения и тестове. На дигиталната дъска дори и уроците, които досега най-силно затрудняваха учениците, стават интересни и лесно разбираеми.

Децата учат с таблети и 3D анимации
Освен полезна за учителите, платформата Mozabook може да бъде добър помощник и на учениците при подготовката на уроци и домашни. Децата имат възможност да използват 8-инчови таблети с включени 10 000 МB мобилен интернет за достъп и ученически лиценз mozaWeb. Така те ще могат да учат уроците си чрез изцяло интерактивното образователно съдържание.
Хлапетата ще имат достъп до електронни учебници, ще разглеждат 3D учебни анимации и образователните видеоклипове, чрез които нагледно и практически да усвоят знания и да придобият нови умения. Благодарение на платформата от А1 ученето у дома посредством таблети и иновативни упражнения, би могло да се превърне в приятна и интересна дейност. Освен това няма нужда родителите да инсталират допълнителен софтуер, абонаментът за платформата и таблетите са напълно достатъчни.
Допълнително предимство на услугата, която А1 предоставя, е, че платформата осигурява възможности за удобно и сигурно общуване в мрежа между учители, ученици и родители, а също и между преподавателите от различни образователни общности. Тя е лесна за навигация и използване, тъй като телекомът дава единен интерфейс за административни и организационни задачи. Решението е разработено в партньорство с КЕЙСИЕМ ЕООД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай