Устойчивото развитие като двигател на производството на Кока-Кола

Намаляване на въглеродните емисии, опазване на водните ресурси и околната среда

Устойчивото развитие като двигател на производството на Кока-Кола | StandartNews.com
  • Устойчивото развитие като двигател на производството на Кока-Кола ХБК България
  • Намаляване на въглеродните емисии, опазване на водните ресурси и околната среда са фокус в  петия епизод от специалния мини филм на компанията по повод годишнините на заводите й в Костинброд и Банкя

Устойчивото развитие е основна част от начина, по който Кока-Кола ХБК България развива бизнеса си на всички нива. С всяко свое действие компанията се стреми да оптимизира максимално ресурсите, които използва в производството си и да намали отпечатъка, който оставя върху околната среда. Последният пети епизод на специалния мини филм, посветен на двата производствени центъра на Кока-Кола ХБК България в Костинброд и Банкя и техните годишнини,  разказва за всички малки и големи стъпки, които компанията предприема в тази посока.

Само за периода 2017 – 2020 г. компанията е намалила с 14% количеството на използваната вода в производството си – до 1.65 л. за литър произведена напитка и е редуцирала с 44% въглеродни емисии, генерирани от нейната пряка дейност. Преди няколко седмици Кока-Кола ХБК обяви своя глобален ангажимент да постигне нетни нулеви емисии по цялата си верига на стойност до 2040 г., а заводите на компанията в България и политиката им за устойчиво развитие имат своя принос към постигането на тази цел.

Епизодът „Планета“ показва как с всички свои действия Кока-Кола ХБК България следва глобална стратегия за изпълнение на икономическите, екологични и социални цели, които са общовалидни за всички 28 страни в Групата на Кока-Кола Хеленик. Видеото запознава отблизо зрителите с процесите, с които компанията се старае значително да намали използваните водни ресурси, да редуцира въглеродните емисии и да повиши процента на рециклирани отпадъци и използваната зелена електроенергия.

С много вълнение Щерьо Спасов (Ръководител Отдел "Качество", Производствен център Банкя) си спомня за разширението на пречиствателната станция за отпадна вода в Костинброд и с гордост споделя колко е важно качеството за целия екип на Кока-Кола ХБК България.Симеон Костов (Ръководител звено "Воднопреработвателна", Производствен център Костинброд) разказва повече за обработката и пречистването на водата в заводите, а Евтим Евтимов (Инженер „Проекти производство“, Производствен център Костинброд)споделя за интересния процес на производство и как максимално ефективно се използва енергията в него.  В края на епизода Момчил Георгиев (Експерт "Планиране на поддръжката", Производствен център Банкя) си спомня първия си работен ден в завода и заобикалящата го природа.

Специалният мини филм, с който Кока-Кола ХБК България отбелязва годишнините на своите заводи, е разделен на 5 епизода, вдъхновени от петте стълба за развитие на компанията - Портфолио, Професионалисти, Продуктивност, Планета и Партньори. Уникалната продукция е реализирана със студио SPACE DIVE Productions и има за цел да потопи зрителите в магичния и неповторим процес на производството на техните любими напитки, да ги срещне с хората от семейството на Кока-Кола ХБК в България и да ги запознае отблизо с начина, по който функционират двата завода на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай