УниКредит Булбанк с нов главен директор

Цветанка Минчева е избрана за председател на УС и Главен изпълнителен директор, назначението подлежи на одобрение от регулаторните органи

УниКредит Булбанк с нов главен директор | StandartNews.com

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк гласува днес назначението на Цветанка Минчева за председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на най-голямата банка у нас. Назначението подлежи на одобрение от БНБ и регистрация в Търговския регистър.

След получаване на всички одобрения от регулаторите и вписване по партидата на банката в Търговския регистър,  Цветанка Минчева официално ще заеме новата позиция.

Цветанка Минчева, понастоящем зам. главен изпълнителен директор в УниКредит Банк Румъния, ще поеме поста от Теодора Петкова, която в началото на май беше назначена за директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на групата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Румъния и Сърбия и частично за Русия. До вписване на назначаването на Цветанка Минчева в Търговския регистър, Теодора Петкова ще изпълнява двете позиции - на Председател на УС и Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и директор на УниКредит за Източна Европа.

 „Много се радвам, че Цветанка поема нова роля, след като успешно премина през висши мениджърски позиции в УниКредит както в България, така и в Румъния, като винаги е демонстрирала силна ангажираност и фокус върху резултатите“, коментира Теодора Петкова. И допълва:

„Тя е опитен лидер във финансовия сектор, има задълбочени познания и разбиране за бизнеса и правилните лидерски умения, за да продължи успеха на УниКредит Булбанк. Щастлива съм да я приветствам у дома в новото й роля и се радвам, че е избрана от нашата вътрешна линия за развитие, което показва постоянния ни ангажимент към хората и потвърждава вниманието ни към многообразието и баланса между половете.“

Цветанка Минчева започва кариерата си в УниКредит в България като стажант през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката.

От 2007 г. Цветанка участва в координацията и развитието на алтернативни канали за дистрибуция, като е призната за значителния си принос и въвеждането на иновации в търговията на дребно и други области на банката.

От септември 2013 г. до края на 2017 г. е директор Банкиране на дребно и член на УС в УниКредит Булбанк. Допринася и има водеща роля в развитието на банкиране на дребно, както и за внедряване на иновации в различни сфери на банката. 

През 2017 г. Цветанка става Директор Глобално банково обслужване като успешно реализира множество стратегически и трансформационни проекти.

От юли 2020 г. тя заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния.

Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

За УниКредит Булбанк

Обслужвайки повече от един милион клиенти, УниКредит Булбанк е водещата банка на българския пазар като номер едно по активи (24.8 млрд. лв.), депозити (19.7 млрд. лв.) и корпоративни заеми (8.7 млрд. лв.) към края на март 2021 г.

Банката е част от групата на УниКредит, успешна паневропейска търговска банка. УниКредит предлага както местна, така и международна експертиза на своите клиенти, като им осигурява несравним достъп до водещи банки на своите 13 основни пазара чрез своята европейска банкова мрежа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния , Русия, Сърбия, Словакия, Словения.

Възползвайки се от международна мрежа от представителства и клонове, УниКредит обслужва клиенти в други 16 страни по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай