Петък,

Ученици от цялата страна влизат в света на Lidl

От: Стандарт -
Ученици от цялата страна влизат в света на Lidl
A
A
A
  • За 9-а година младежи, навършили 18 години, ще станат част от практикантската програма на веригата

 

За 9-а година ученици от цялата страна, навършили 18 години, ще влязат в света на Lidl. Те ще станат част от практикантската програма на веригата, което ще им донесе редица предимства – нови знания, опит и умения, възнаграждение, нови приятелства и запознанства, първи професионални стъпки, а защо не и нови професионални възможности занапред.

Младежите, които искат да прекарат едно различно лято в магазините на Lidl в страната, могат да кандидатстват за практикантската програма до 15 май на https://jobs.lidl.bg/. Тя ще се проведе от 1 юли до 31 август. В рамките на тези два месеца практикантите ще влязат „в кухнята“ на бързооборотния сектор. Те ще научат кои са основните дейности и процеси в един магазин – как се работи с клиенти, кое е най-важното за стоките и тяхната подредба и много други. За да навлязат лесно и плавно в работата, ще преминат през онлайн обучения и ще разчитат на специален екип, който ще ги обучи и въведе в задачите им.

Така учениците ще формират първите си трудови навици и ще усвоят и развият качества като отговорност, организираност и работа в екип. Срещу това практикантите ще получават атрактивно заплащане, ваучери за храна от 80 лв., както и един ден отпуск за рожден ден, ако е в периода на програмата. Накрая, но не на последно място, работата през лятото може да се превърне и в постоянна след това.

„Общо 139 ученици участваха в практикантската ни програма миналата година, като 10% от тях   продължиха да работят в компанията. Това показва, че на практика програмата е полезна за младите хора – не само с уменията и качествата, които развива у тях, а и с това, че е реална възможност за постоянна работа. Целта на всички младежки програми на Lidl е именно това – да подадем ръка на млади хора без опит, да им дадем възможност да учат в реална среда и да се развиват“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“.

Обратната връзка от миналогодишните практиканти показва, че младежите оценяват високо програмата, а най-много им допадат екипната работа, придобиването на нови умения, създаването на нови контакти, общуването с клиентите и екипа, както и мотивацията да показват най-доброто от себе си. Над 70% от тях са склонни да я препоръчат на свои приятели и познати.

Затова всички младежи, които са навършили 18 години, искат да научат нещо ново, да се запознаят с нови хора и да направят първите си професионални крачки, могат да кандидатстват и да научат повече на кариерния сайт тук.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички