Понеделник,

Ученици от цялата страна влизат в света на Lidl

От: Стандарт -
192
Ученици от цялата страна влизат в света на Lidl
A
A
A
  • За 9-а година младежи, навършили 18 години, ще станат част от практикантската програма на веригата

 

За 9-а година ученици от цялата страна, навършили 18 години, ще влязат в света на Lidl. Те ще станат част от практикантската програма на веригата, което ще им донесе редица предимства – нови знания, опит и умения, възнаграждение, нови приятелства и запознанства, първи професионални стъпки, а защо не и нови професионални възможности занапред.

Младежите, които искат да прекарат едно различно лято в магазините на Lidl в страната, могат да кандидатстват за практикантската програма до 15 май на https://jobs.lidl.bg/. Тя ще се проведе от 1 юли до 31 август. В рамките на тези два месеца практикантите ще влязат „в кухнята“ на бързооборотния сектор. Те ще научат кои са основните дейности и процеси в един магазин – как се работи с клиенти, кое е най-важното за стоките и тяхната подредба и много други. За да навлязат лесно и плавно в работата, ще преминат през онлайн обучения и ще разчитат на специален екип, който ще ги обучи и въведе в задачите им.

Така учениците ще формират първите си трудови навици и ще усвоят и развият качества като отговорност, организираност и работа в екип. Срещу това практикантите ще получават атрактивно заплащане, ваучери за храна от 80 лв., както и един ден отпуск за рожден ден, ако е в периода на програмата. Накрая, но не на последно място, работата през лятото може да се превърне и в постоянна след това.

„Общо 139 ученици участваха в практикантската ни програма миналата година, като 10% от тях   продължиха да работят в компанията. Това показва, че на практика програмата е полезна за младите хора – не само с уменията и качествата, които развива у тях, а и с това, че е реална възможност за постоянна работа. Целта на всички младежки програми на Lidl е именно това – да подадем ръка на млади хора без опит, да им дадем възможност да учат в реална среда и да се развиват“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“.

Обратната връзка от миналогодишните практиканти показва, че младежите оценяват високо програмата, а най-много им допадат екипната работа, придобиването на нови умения, създаването на нови контакти, общуването с клиентите и екипа, както и мотивацията да показват най-доброто от себе си. Над 70% от тях са склонни да я препоръчат на свои приятели и познати.

Затова всички младежи, които са навършили 18 години, искат да научат нещо ново, да се запознаят с нови хора и да направят първите си професионални крачки, могат да кандидатстват и да научат повече на кариерния сайт тук.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията