Събота,

Ученици и студенти заеха ръководни позиции в А1

От: Стандарт -
721
Ученици и студенти заеха ръководни позиции в А1
A
A
A
  • Пет талантливи ученици и студенти с икономически и технологични специалности поеха ръководни позиции в А1
  • Компанията се включи в инициативата на JA Bulgaria „Мениджър за един ден” като част от мисията си да подпомага кариерния старт на младите хора в страната

Талантливи ученици и студенти се запознаха с работата в ключови за А1 направления - финанси, развитие на мобилната мрежа и търговия за частни клиенти, като част от инициативата на JA Bulgaria „Мениджър за един ден”.

„Ентусиазираните млади хора носят духа на своето време и с идеите си имат потенциала да променят света. Предлагаме многообразни възможности да почерпят от опита на утвърдени професионалисти, а енергията на младежите ще им помогне да постигнат своите професионални мечти. Обмяната на идеи и опит е част от цялостната ни политика да подкрепяме кариерния старт на младите хора.“, коментира в приветствието си Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип при официалното откриване.

За основните направления и функции в компанията, работната среда и възможностите за кариера и развитие разказа Петя Николова-Исмаилова, старши експерт „Привличане на таланти, обучения и развитие“.

След официалното откриване на „Мениджър за един ден“ в А1, Младен Маркоски, член на Управителния съвет на А1 България и старши директор „Финанси“, разказа за мащабните проекти на А1 и важността на точните данни и анализи за взимането на стратегически решения в ролята си на ментор на Мартин Наков и Ина Малчева. Мартин е студент в магистърска степен „Счетоводство и одит“ в Софийския университет, а Ина е ученичка в 10. клас в 56 СОУ със специалност „Икономика“ с интензивно изучаване на немски език.

Живко Ковачев, директор „Конвергентна мрежа и услуги“, разказа на студента Стефан Михайлов и ученика Мирослав Божилов за необятните възможности за развитие на 5G ULTRA мрежата на А1, която достига гигабитови скорости. Стефан е студент в 4 курс със специалност „Телекомуникации“ в Нов български университет, а Мирослав е единадесетокласник от НПГПТО „М. В. Ломоносов“, профил „Компютърни технологии и мрежи“.

Какви знания и умения са необходими, за да управляваш, мотивираш и обучаваш в детайли близо 1000 служители във всички 200 магазина на А1 на най-иновативните дигитални услуги в сектора дискутираха десетокласничката Данайа Йорданова, която учи „Икономика и мениджмънт, и нейният ментор Георги Драгиев, национален мениджър „Продажби - магазинна и търговска мрежа“.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com