Twitter сключи мега сделка за реклама

Twitter сключи мега сделка за реклама | StandartNews.com

Ню Йорк. Социалната мрежа Twitter сключи сделка с рекламната агенция SMG, подразделение на Publicis, за която се предполага, че е на стойност стотици милиони долари.

Детайлите около сделката още не са известни, но сред клиентите на Publicis са компании от ранга на Proctor and Gamble, Microsoft и Coca-Cola. Освен че те ще получат префернциални възможности за реклама в социалната мрежа, SMG ще получи достъп до данни и проучвания на платформата. Част от привлекателността на рекламата в Twitter е именно високото качество на данните за потребителите, коментира BBC. Маркетинговите съобщения могат да бъдат много добре таргетирани към групи, базирани на възраст, пол и интереси, както и според последователите си или профилите, които са последвали.

Микро блогинг платформата има над 200 милиона потребители. „За последните 18 месеца Twitter се превърна от експеримент в нещо съществено", каза изпълнителният директор на SMG Лаура Дезмънд.

Според данните една от следващите стъпки на Twitter ще бъде листване на фондовата борса, въпреки недобрия успех на Facebook в това начинание преди година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай