Турция се отказа от проект с Димитровград за 400 000 лв

Турция се отказа от проект с Димитровград за 400 000 лв | StandartNews.com

Хасково. Турската община Узункьопрю се отказа от съвместния си проект с българската Димитровград за близо 400 000 лв, отпуснати по Оперативна програма "Трансгранично сътрудничество". За пропадането на разработката, по която Димитровград е страна по проекта, съобщи заместник-кметът Росен Кузев.

 

Според разработката българската община щеше да получи за ремонта на една от знаковите сгради в града -спортната зала "Младост", която в момента е в окаяно състояние, 199 000 евро, а турската община да изгради басейн с останалата част от отпуснатите пари.

 

Причината за отказа на община Узункьопрю от ползването на евросредства е национално финансиране за изграждане на плувното съоръжение, което общината е получила.

 

Според условията на Оперативната програма за трансгранично сътрудничество, ако едната от двете страни в даден проект се откаже, той се проваля, поясни Росен Кузев.

 

От администрацията на Димитровград е депозирано писмо до турската община да преразгледат позицията си, но отговорът бил отрицателен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай