Турция се отказа от пътя Русе - Свиленград

Турция се отказа от пътя Русе - Свиленград | StandartNews.com

София. На този етап турската страна се е отказала от проекта за съвместна компания с България и Катар, която да изгради патя Русе - Свиленград. Тава стана ясно от изявление на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

България и Катар продължават двустранно преговорите по проектната компания за пътя Русе – Свиленград, уточни тя.

Отказът от турска страна не е заявен официално, а само в рамките на срещите и работните групи. Те могат да участват в проектната компания и да кандидатстват за концесии, но на този етап се оттеглят, защото не намират достатъчно интерес, за да се включат в този процес, каза Павлова.

„Както имахме ангажимент с определение и с решение на Министерски съвет, екип от българска и от катарска страна работи по изготвянето на меморандум, който предстои да бъде утвърден от двете правителства и официално да бъде подписан. На негова основа ще се формализират по-нататъшните действия. Паралелно с този процес е възложено и предварително инвестиционно проучване за това какви са нуждите. До края на месеца проучването също ще има своите резултати. На тази основа ще бъде създадена малка компания, която да възлага следващите действия.”, каза Павлова.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай