Петък,

Тур в Чернобил с разходка на Майдана

От: Стела Стоянова -
A
A
A

Български туроператори вече обявяват оферти за екскурзии в Украйна, при които тур в Чернобил и Припят се комбинира с разходка на Майдана и посещение в имението на бившия украински президент Александър Янукович, когото именно Майданът свали. Неговият палат се простира на 40 хектара и включва дори лична зоологическа градина. В допълнение е предвидено и посещение на известната Киевско-Печевска лавра.

Цената на цялата екскурзия е 445 евро на човек, като в нея не са включени самолетните билети. Освен разходка в Киев, е включен и един пълен ден в Чернобил и призрачния град Припят. Заедно със специален гид туристите ще посетят всички места в Чернобил, които са сцени на едноименния филм. Посочено е, че хората ще видят изоставените сгради и лодки и изобщо целия град във вида, в който хората са го напуснали след аварията.

Предвиден е обяд, като организаторите специално посочват, че храната ще бъде доставена извън зоната. В района може да се снима, а на влизане и излизане участниците преминават през проверка за радиоактивност. Всеки може да си носи дозиметър отвън, а и за вземе такъв под наем.

"Нивото на радиацията е такова, каквото човек би събрал при трансатлантически полет", пише в офертата. На следващия ден е обявена целодневна екскурзия до резиденцията на сваления от Майдана президент на Украйна Янукович. Там има частна зоологическа градина и парк с 12 езера.

Според Ройтерс, филмът "Чернобил" е увиличил туристите в района с 30 на сто, а записванията за летния сезон -  с 40 на сто. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички