Трейс Груп очаква печалба от 10 млн.

Трейс Груп очаква печалба от 10 млн. | StandartNews.com

Консолидираните нетни приходи от продажби на Трейс Груп за 2014 г. се очаква да надхвърлят 320 млн. лв., от които около 300 млн. лв. от строителство. По предварителна информация, прогнозният нетен финансов резултат на групата за 2014 г. ще бъде около 10 млн. лв., гласи прогноза на Трейс Груп.

През миналата година „Трейс Груп Холд" АД направи сериозен пробив в чужбина. Към групата се присъединиха две пътно-строителни предприятия в Сърбия – „Трейс ПЗП Ниш" АД и „Трейс ПЗП Враня" ООД. Компанията спечели четири договора на територията на Сърбия за изграждане на магистрални пътища на обща стойност над 90 млн. евро.

Трейс Груп отбелязва разширяване на дейността си на Балканите и с навлизането в Република Македония. В края на 2014 г. е подписан договор за реконструкцията на жп участъка Битоля – Кременица на стойност 22 795 134 евро. Трейс Груп проби и на пазара в Чехия, където също има сключени два договора за изграждане на "Разширение на пречиствателна станция за отпадъчни води и пречиствателна станция за замърсени води Юг – Летище Прага Рузине" и „Изграждане на групов водопровод Бенешов" на обща стойност 21 млн. евро.

"Голяма част от спечелените през 2014 г. обекти ще продължат да се изпълняват и през 2015 г. Същевременно имаме спечелени и подписани договори, работата по които ще започне през 2015 г. Предстои участие в редица тръжни процедури в страната и в държавите, на територията на които сме заявили интерес за трайно позициониране на пазара. Всичко това ни позволява да очакваме около 350 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2015 г.", прогнозират от Трейс Груп.

"Макар, че мажоритарният собственик счита, че цената на акциите понастоящем е подценена, обмисля предприемането на действия за увеличаване на фрий флоута. Решението му ще бъде жест и към дългогодишните миноритарни акционери, които въпреки финансовата криза не спряха да подкрепят компанията и да вярват в доброто бъдеще на Трейс", заявяват още от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай