Топлофикацията в Бургас остава с най – ниската цена от началото до края на сезона

Добра новина за бургазлии

Топлофикацията в Бургас остава с най – ниската цена от началото до края на сезона | StandartNews.com

„Цената на парното ще остане без промяна до края на отоплителния сезон.“  потвърди председателят на Комисиията за енергийно и водно регулиране(КЕВР) Иван Иванов.

Втора година абонатите на Топлофикация Бургас ползват отопление на една и съща прогнозируема цена. Последните 2 години бяха белязани от инфлацията и всички потребителски стоки в кошницата ни скочиха. Каквото и да казва официалната статистика, усещането е за много по-голямо увеличение. Все по-често се говори и за изкуствено завишаване и пазарни манипулации. На този фон запазването на цената на отоплението е глътка въздух, защото зимата едва сега започва.

„Запазването и дори лекото увеличаване на броя на домакинствата, които избират топлофикационната услуга в период на толкова много кризи е комплимент за нас. Въпреки отрицателния ни финансов резултат и генерираните загуби този факт ни дава надежда, че ще се справим с предизвикателствата. За нашите клиенти е важно да получават чисто и достъпно отопление, каквото предлагаме. Надявам се, че отговорните институции ще ни подкрепят, защото поемането на социалната тежест не е безлимитно.“ казват от Топлофикация Бургас

38 стотинки за мегават час е увеличението в сметките на бургаските потребители този сезон спрямо предходния. За около 80% от абонатите, това е месечното увеличение. Единици са тези, които плащат с левче повече при равна консумация. Повече е увеличението дори на хляба, който слагаме ежедневно в количката си. Следва да отбележим и факта, че за последните поне 5 години Топлофикация Бургас държи най – ниската цена на топлофикационните услуги от всички газови централи в страната. С последното решение КЕВР утвърди приетата до декември 2022 година цена за окончателна до края на сезона. Добра новина за бургазлии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай