Сряда,

Топлофикацията в Бургас остава с най – ниската цена от началото до края на сезона

От: Стандарт -
660
Топлофикацията в Бургас остава с най – ниската цена от началото до края на сезона
A
A
A

„Цената на парното ще остане без промяна до края на отоплителния сезон.“  потвърди председателят на Комисиията за енергийно и водно регулиране(КЕВР) Иван Иванов.

Втора година абонатите на Топлофикация Бургас ползват отопление на една и съща прогнозируема цена. Последните 2 години бяха белязани от инфлацията и всички потребителски стоки в кошницата ни скочиха. Каквото и да казва официалната статистика, усещането е за много по-голямо увеличение. Все по-често се говори и за изкуствено завишаване и пазарни манипулации. На този фон запазването на цената на отоплението е глътка въздух, защото зимата едва сега започва.

„Запазването и дори лекото увеличаване на броя на домакинствата, които избират топлофикационната услуга в период на толкова много кризи е комплимент за нас. Въпреки отрицателния ни финансов резултат и генерираните загуби този факт ни дава надежда, че ще се справим с предизвикателствата. За нашите клиенти е важно да получават чисто и достъпно отопление, каквото предлагаме. Надявам се, че отговорните институции ще ни подкрепят, защото поемането на социалната тежест не е безлимитно.“ казват от Топлофикация Бургас

38 стотинки за мегават час е увеличението в сметките на бургаските потребители този сезон спрямо предходния. За около 80% от абонатите, това е месечното увеличение. Единици са тези, които плащат с левче повече при равна консумация. Повече е увеличението дори на хляба, който слагаме ежедневно в количката си. Следва да отбележим и факта, че за последните поне 5 години Топлофикация Бургас държи най – ниската цена на топлофикационните услуги от всички газови централи в страната. С последното решение КЕВР утвърди приетата до декември 2022 година цена за окончателна до края на сезона. Добра новина за бургазлии.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com