Топлофикация-Сф дължи половин млрд. лв. на НЕК и БЕХ

Топлофикация-Сф дължи половин млрд. лв. на НЕК и БЕХ | StandartNews.com

София. Топлофикация"-София дължи над половин милиард лева на Националната електрическа компания (НЕК) и Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който участва в обществен съвет по енергетика.

Хората си плащат сметките и те продължават да се трупат отгоре и отгореи не може да се обвинява правителството, че не се работи по въпроса, поясни Стойнев като допълни, че състоянието не е добро.

От асоциацията на потребителите обявиха, че проблемът с кражбите на "Топлофикация" - София става все по-видим. Те предлагат да се инициира една работна група, в която да се включат юристи, които да разработят едни насоки, като наръчник, за която потребителите да знаят как да се защитават. От синдикалните организации, посочиха да се види колко топлина продава дружеството и посочиха, че с определено количество газ се провежда повече топлина и я продават на хората. Относно двете кранчета на парното, от представителите на синдикатите предлагат да не се премахват, за да не може да се краде от парното. Те предлагат да се сложат холограмни стикери на тях. Също така предложиха да се даде възможност на гражданите да си сложат фотоволтаици на покривите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай