Топ банкер изправи света на нокти! Предупреждението

Задава се истински икономически ураган

Топ банкер изправи света на нокти! Предупреждението | StandartNews.com

Светът очаква икономически ураган, за който трябва да започне да се подготвя. Това изявление направи ръководителят на една от най-големите американски банки JP Morgan Chase Джейми Даймън, изказвайки се в сряда на финансова конференция в Ню Йорк, съобщава ТАСС.

„Казах по-рано, че над нас са надвиснали буреносни облаци, но искам да променя изявлението си, защото към нас се приближава ураган“, каза Даймън, цитиран от CNBC.

Даймън отбеляза, че макар всичко изглежда да е наред засега, никой не знае дали задаващото се бедствие ще се превърне в „малък вихър или опустошителен ураган Санди“ и посъветва анализаторите и инвеститорите, присъстващи на срещата, да се подготвят за трудности.

„По-добре се подгответе. JPMorgan ще се подготви. Нашата политика ще стане много консервативна по отношение на балансовите сметки“, каза американският банкер.

Джейми Даймън посочи, че има излишък от ликвидност в американската банкова система. По думите му, банките са принудени да прибягват до строги мерки, да „изтеглят част от ликвидността, за да спрат спекулациите, да намалят цените на жилищата и т.н.“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай