Понеделник,

ТЕЦ МАРИЦА 3 започва дейности за преминаване към чисто производство

От: Стандарт -
839
ТЕЦ МАРИЦА 3 започва дейности за преминаване към чисто производство
A
A
A

ТЕЦ МАРИЦА 3 изпълнява стриктно условията на комплексното си разрешително и изпълнява всички предписания на РИОСВ ХАСКОВО относно дейността си и подобряване на параметрите на  екологичната среда в Димитроврад.

В тази връзка централата е сключила договор с една от водещите фирми в областта на енергетиката „Енергоремонт Гълъбово” за обследване на съоръженията си и подобряване на производствения процес.

Централата е планирала спиране във връзка с плана си за модернизация. По време на обследването ще бъдат рехабилитирани съоръженията и планирани дейностите по обновяването им за постигане на по – чисто производство. За изпълнение на целите на Европейския зелен пакт  ТЕЦ Марица 3 започва и инвестиционна дейност по замяна на част от въглищата като основно гориво и  внедряването на изцяло зелена технология за производството на електрическа енергия от биогаз.

Като отговорно предприятие централата закупи за нуждите на Общината още две измервателни станции, които да гарантират контрола на качеството на въздуха в града.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички