Четвъртък,

Строят завод за електромобили у нас за $200 млн.

От: Редактори -
Строят завод за електромобили у нас за $200 млн.
A
A
A

Корейско-китайска и италианска фирми ще инвестират 200 млн. долара у нас в изграждането на завод за електромобили, обявиха представители на предприемачите на среща с вицепремиера Марияна Николова, заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов и шефа на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Привличането на това капиталовложение и построяването на завода са големият пробив, осъществен от министъра на икономиката Емил Караниколов, от Лъчезар Борисов и Стамен Янев.

Меморандум за намерения за изграждане на завод за електрически превозни средства бе подписан в Министерския съвет. Документът бе парафиран от Стамен Янев и от ръководителите на  корейско-китайската компания „Сонго моторс“ и италианската - „Хадид холдинг“, съобщи пресслужбата на кабинета.

Очаква се при реализацията на заявените инвестиционни намерения да бъдат открити около 2000 работни места.

 „Приемаме меморандума като много добра оценка за инвестиционния климат в България и за постигнатото от правителството по линия на облекчаване и развитие на бизнес средата. Страната ни е на инвестиционната карта на Източна Европа с доказани предимства и висок кредитен рейтинг“, заяви вицепремиерът Николова.

Изпълнителният директор на „Сонго моторс“ Йонгбок Шин сподели, че компанията му за първи път стъпва в България и изрази увереност, че проектът тук ще бъде финализиран. „За нас България е стабилна държава и дава гаранция за бъдещето“, изтъкна партньорът му Винченцо Ди Гранди, президент на „Хадид холдинг“, който вече има дъщерна компания развиваща транспортна дейност у нас.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички