Стъкла Leica за очила вече се продават у нас

От 2017 г., благодарение на сключено партньорство с френската компания Novacel, Leica навлиза в сферата на офталмологичните продукти

Стъкла Leica за очила вече се продават у нас | StandartNews.com

Leica, световен лидер в областта на фотографската и оптичната техника, представи официално продуктите от своя нов бранд Leica Eyecare в България. Премиум стъклата за очила на Leica Eyecare вече са в продажба и могат да бъдат закупени в София от оптиките на Fox Optics. Официален дистрибутор на продуктите на марката за българския пазар е Smart Optics, като плановете са мрежата от партниращи оптики да се разширява постепенно. Това стана ясно днес по време на официалното представяне на продуктите на Leica Eyecare на медийно събитие в София.

„Изключително сме щастливи да добавим още един пазар към нашата дистрибуционна мрежа. Изборът на правилните лещи за очила понякога може да бъде истинско предизвикателство и тук на помощ идват продуктите на Leica Eyecare. Нашите стъкла от висок клас могат да отговорят на нуждите на всеки ценител на качеството и красотата, защото са създадени така, че да радват очите, а не да ги затормозяват. Уверени сме, че в резултат на партньорство ни със Smart Optics, скоро продуктите ни ще бъдат предпочитан избор в цялата страна.“ – каза Адриана Ямроз, Мениджър „Износ“ за Leica Eyecare.

„За нас е огромна чест да сме ексклузивен дистрибутор на Leica Eyecare за България. Нашите амбиции са да развием стабилна мрежа от партниращи оптики в цялата страна и скоро продуктите на Leica Eyecare да бъдат налични във всяко населено място, така че всеки потребител да може да се докосне до качеството на световно ниво, което марката предлага,” каза Георги Горанов, CEO на Smart Optics.

През своята над 100-годишна история Leica се е наложила като синоним на качество, прецизност и инженерно майсторство по цял свят в сферата на оптичната техника – от микроскопи и спортни оптични продукти, до легендарните камери Leica и техните обективи. Силната отдаденост на компанията към постигане на съвършенство в производството и високо качество и неуморната амбиция на екипа да гарантира възможно най-доброто визуално изживяване за потребителя са основните причини за очарованието, с което се асоциира бранда днес в международен план.

От 2017 г., благодарение на сключено партньорство с френската компания Novacel, Leica навлиза в сферата на офталмологичните продукти и стартира производството на премиум лещи за очила под марката Leica Eyecare. В сътрудничество с Novacel е създадена нова производствена линия, специално за продуктовата гама Leica Eyecare, в една от най-модерните производствени фабрики в Европа, разположена в Шато Тиери, Франция. Благодарение на обединените усилия и опит на Leica и Novacel, тази продуктова гама е една от най-иновативните в Европа.

Колекцията Leica Eyecare включва висококачествени лещи за очила за най-разпространените визуални нужди: еднофокусни лещи, бифокални, прогресивни, лещи за дигитални устройства и за външни условия, както и лещи за различни специфични приложения и дейности като: шофиране, игра на голф, стрелба, ветроходство, зимни спортове, колоездене и, разбира се, фотография. Общата продуктова гама се фокусира върху най-важното: 100%-ата удовлетвореност на клиента, като включва както диоптрични стъкла, така и слънчеви.

Благодарение на уникалните технически производствени процеси и разнообразието от опции за персонализиране, Leica Eyecare предлага на потребителите на очила несравнимо визуално изживяване и изключителен комфорт при носене. Те са гарантирани от уникалните стандарти за качество и процедурите за контрол, въведени от Leica Eyecare, които са с 20% по-високи от приложимите европейски стандарти. Прецизните процедури за производство на лещи, от своя страна, позволяват точност на изработка, която е 100% по-висока от приложимите стандарти, като по този начин минимизира умората на очите на потребителя.

В допълнение към тези високи нива на качество и прецизност, голямо предимство на стъклата за очила на Leica Eyecare е покритието Aquadura®, което е разработено и патентовано от Leica. Този финален щрих се използва в биноклите на Leica от години и предлага изключителна защита на обектива от вода, прах, замърсявания и щети, дори при екстремни условия, например при зимни спортове или лов.

В допълнение към обичайните гаранционни условия при покупка, продуктите на Leica Eyecare се предлагат с разширена гаранция, която важи дори при поява на драскотини. В случай, че лещите на потребителя се счупят или бъдат изгубени или откраднати, той отново ще получи резервни лещи в рамките на 72 часа (плюс време за доставка и митническо оформяне), независимо от това къде се намира в Европа. Условията и съдържанието на екстра-гаранцията ще бъдат достъпни в оторизираните оптики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай