Startup Weekend в Благоевград събира млади предприемачи

Startup Weekend в Благоевград събира млади предприемачи | StandartNews.com

Млади предприемачи, студенти, преподаватели и ментори ще се съберат между 13-ти и 15-ти ноември за втория Startup Weekend в Благоевград. Домакин на събитието ще е Американският университет в България (АУБ). То ще се осъществи с подкрепата на международната мрежа Google for Entrepreneurs, която подпомага младежкото предприемачество в над 125 държави по света.

В рамките на 54 часа иновативният форум ще събере хора с интереси в предприемачеството, дизайна и програмирането, стремящи се към практическо развитие на своите бизнес идеи. Форумът е отворен за студенти, ученици и startup ентусиасти от всяка възраст и точка на света. На място участниците ще сформират отбори, ще споделят познания и ще развиват своите инициативи. По време на целия процес ментори ще подпомагат отборите, споделяйки експертно мнение относно възможностите за реализацията на потенциалните бизнес идеи.

Някои от менторите на тазгодишното събитие са: Венета Андонова – професор по бизнес в АУБ, Христо Чернев – основател на компанията за иновативни таксиметрови услуги TaxiMe, Стоян Ангелов, съосновател на платформата Start It Smart и Александър Дурчев, собственик и основател на All Channels Communication Group. Те ще напътстват екипите в различни сесии през двата главни дни на събитието. За участниците са предвидени и серия от любопитни лекции и занимания, които ще им дадат възможност за разработване и усъвършенстване на проектите и преминаването им през всички стъпки за основаването на бизнес.

Форматът Startup Weekend ще се проведе за втори път в Благоевград. Само за няколко години по цял свят са протекли 1800 успешни събития, осъществили развитието на повече от 8000 бизнес идеи в над 120 страни.
Тазгодишното събитие е и част от Global Startup Battle 2015. За двете седмици през ноември, в които се провежда GSB 2015, предприемаческите среди и Startup Weekend движението организират едновременно 236 събития в различни градове по цял свят. Така и участниците в Startup Weekend Blagoevgrad ще имат възможността да преминат на следващ кръг от състезанието и да мерят сили с други международни startup проекти.

Всички желаещи могат да заявят участие, като си закупят билет на https://www.eventbrite.com/e/startup-weekend-blagoevgrad-1115-tickets-19162793431

Екипът на StartUP@Blagoevgrad ще организира за пети пореден път и своята годишна конференция през март. Целта е да бъде стимулиран предприемаческия дух сред младите хора. Всяка година събитието събира повече от 200 предриемачи и ентусиасти както от региона, така и от цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай