"Стандарт" за фирмите: Пари за бизнеса извън европрограмите

"Стандарт" за фирмите: Пари за бизнеса извън европрограмите | StandartNews.com

Славка Бозукова: Формулата на "План Юнкер" е инвестиции 1:15

Десетата национална дискусия "ДА! На българската икономика", инициирана от в. "Стандарт" и КРИБ започна в хотел "Маринела" в София.

Конкретната тема днес е Планът "Юнкер" - как ще се мобилизират 315 млрд. евро за проекти в държавите от ЕС, в т.ч. и България. които носят възвращаемост. До момента от българска страна за свои проекти финансиране получават малки и средни предприятия чрез Българската банка за развитие и няколко български банки, които имат ролята на финансови институции посредници.

В дебатите днес участват вицепрезидентът на ЕК Кристалина Георгиева, финансовият министър Владислав Горанов, вицепремиерът Меглена Кунева, регионалният министър Лиляна Павлова, министърът на енергетиката, кметът на София Йорданка Фандъкова и др.

Дебатите откри главният редактор на в. Стандарт Славка Бозукова. "Европа се връща в бизнеса. Формулата на План Юнкер е 1 към 15, т.е. на всяко 1 евро от Фонда - 15 евро частни инвестиции, анонсира дискусията пред министри и бизнес главният редактор на в. "Стандарт".

"Бих искал да поздравя вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева за отзивчивостта й. Благодаря и на министрите от кабинета за работата с тях, за поетите ангажименти и всички резултати, които успяваме да постигнем за устойчивото развитие на българската икономика. Благодаря на госпожа Бозукова и вестник "Стандарт" за партньорството в провеждането на дискусията "ДА! на българската икономика"", каза в началото на форума Кирил Домусчиев, председател на КРИБ.

"КРИБ като идеология не счита, че еврофондовете трябва да са патерицата на родния бизнес, а само една възможност да развиваме икономиката си. Думата "усвояване" не е думата на КРИБ. Вече има не малко компании в България с 20-годишна история. В предстоящия бал на КРИБ ще отличим точно такива фирми - доказали, че работят и се развиват у нас", подчерта Кирил Домусчиев.

Очаквайте подробности!

Следете дискусията на живо по Канал 3 и радио К2, както и в социалните мрежи и на www.standartnews.com с хаштаговете:

#ДаНабългарскатаикономика

#ПланЮнкер

#КристалинаГеоргиева

#Стандарт

#ХотелМаринела

#КРИБ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай