Софийските улици "Леге" и "Съборна" изместиха "Витошка"

Емблематичният столичен булевард вече не е най-скъпата търговска улица в България.

Софийските улици "Леге" и "Съборна" изместиха "Витошка" | StandartNews.com

София. Емблематичният булевард "Витошка" вече не е най-скъпата и престижна търговска улица в България. Той бе измесетн от софийските "Леге" и "Съборна", които се превърнаха в улиците с магазини на най-скъпите търговски марки у нас.

С близо 40-50% по-високи са наемите на двете улици, в сравнение с бул. "Витоша", който водеше класацията доскоро. Това показва анализ на Forton. Наемът на топ помещенията от 100-150 кв.м на булеварда е около 40 евро на кв. м на месец, а този на "Леге" и "Съборна"- 55 и 60 евро.

Запознати твърдят, че предназначението на "Витоша" вече е по-различно. Булевардът се радва на големи посещения от столичани и е доста по-предпочитан от тях след като го ремонтираха. В тази връзка хората, които се разхождат там, искат по-масови марки на достъпни цени, смятат консултанти.

Промяната на мястото на "Витошка" в класацията показва тенденцията за изместване на много брандове от търговските улици към моловете. Специалисти твърдят, че тя ще продължава. В края на септември общите отдаваеми площи в големите търговски обекти в страната са възлизали на 735 000 кв. м. За България общо търговските площи на хиляда души достигнаха 101 кв. м.

Много от хората обичат да пазаруват именно от големите молове в българските градове, които ще увеличат бройката си с още четири до края на 2014 г. Един от тях ще отвори врати в Плевен.

Проучване показва, че международните вериги продължават да се разрастват и тепърва ще откриват сви нови клонове в столицата и страната, за да може повече българи да се запознаят с тяхната марка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай