Смениха Надзорния съвет на "Петрол"

Смениха Надзорния съвет на "Петрол" | StandartNews.com

София. Смениха Надзорния съвет на "Петрол" АД на извънредно общо събрание на акционерите, проведено в понеделник. На него акционерите са гласували за намаляване на членовете на Надзорния съвет от петима на трима, съобщи компанията чрез БФБ.

 

Общото събрание е освободило досегашните членове на НС Митко Събев, Стоян Кръстев, Иван Нейков, Неделчо Янакиев и Денис Ершов. За нови членове са избрани "Алфа Кепитъл АД", представлявано в НС от Божидар Миладинов, "Корект Фарм ЕООД", представлявано от Тихомир Трендафилов, както и Траян Кършутски като независим член. Мандатът на новия Надзорен съвет е пет години, като всички решения се вземат с обикновено мнозинство.

 

Миналата седмица "Петрол" АД отложи насроченото за 8 април общо събрание. При същия дневен ред то ще бъде насрочено за друга дата, която допълнително ще бъде оповестена. Предвижда се на предстоящото общо събрание да се гласува за увеличение на капитала на "Петрол" АД с до 50%, като компанията ще се опита да набере до 273 млн. лв., а подписката ще бъде успешна при набиране на 200 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай