Сряда,

Служителите на А1 дариха 40 000 лева благотворително

От: Стандарт -
Служителите на А1 дариха 40 000 лева благотворително
A
A
A
  • Служителите на А1 дариха 40 000 лева за 9 благородни каузи, компанията удвои сумата
  • Общата стойност на дарените средства е 80 000 лева в подкрепа на деца, хора в неравностойно положение и животни в беда

"Ако до всяко добро същество, застане поне още едно", се пее в една от най-обичаните български песни от края на 20-и век. В случая с дарените от А1 средства, добротата приема формата на активни и реални действия за над 270 от служителите. Като социално отговорна компания А1 подкрепя дарителството на работното място вече над 17 години, а в началото на 2020-а компанията направи обещание да удвои дарената от служителите сума през годината. В резултат, към събраната в програмата сума от 40 000 лева компанията прибави своя дял от още 40 000 лева.

  • Дарителството по ведомост

Дарителството по ведомост е възможност за служителите да даряват ежемесечно и без усилия сума по избор за различни каузи, като за целта подписват еднократно договор за дарение. Той се сключва с фондация BCause, която организира програмата и е партньор на А1 в инициативата. Всеки месец посочените суми се превеждат към фондацията, а екипът на BCause разпределя даренията към избраните каузи. Служителите могат да избират от 9 различни каузи, а сумата, с която да ги подкрепят, зависи изцяло от волята за благотворителност на всеки служител и може да бъде променяна по негово усмотрение.

  • Улеснение за добротворческите фондации

Така от години програмата за дарителство по ведомост дава възможност на фондациите да планират дейността си на годишна база и да работят в условия на предвидимост и по-стабилна финансова сигурност. Чрез нея служителите на А1 стават посланици на доброто и на съвременните принципи в световната благотворителна култура, осъществявана на работното място.

  • Доброволчески акции

Хората от А1 участваха и във "Вечер с кауза: настолни игри в офиса" в подкрепа на фондация "Заедно в час". Чрез инициативата компанията дари средства за обучението на трима учители в страната, които подкрепят стотици деца в тяхното личностно израстване и образование.През есента служители на компанията помогнаха в извънработно време за почистването на два центъра за деца и младежи с увреждания - терапевтичен център "Малала" в кв. Гео Милев и дневен център "Св. Врач" в ж.к. Сердика. А в края на октомври екипи на А1 и техните семейства се включиха в засаждането на дръвчета върху бившето сметище в Суходол, част от инициативата на Столична община "Новата гора на София", с което допринесоха за бъдеще с по-чист въздух в големия град.През ноември служители на А1 участваха и в традиционната инициатива за кръводаряване, част от кампанията на Националния център по трансфузионна хематология.

  • Дигитализация и в благотворител-ността

Затрудненията, свързани с пандемията, не попречиха и на традиционните вътрешни благотворителни базари на А1 през 2020-а година, които бяха организирани онлайн. По време на Великденския базар, чрез пазаруване или наддаване на търг за разнообразни артикули, предоставени от партньори на компанията, служителите събраха 3 800 лева. Сумата беше дарена на стипендиантска програма "Готови за успех" за повече отличници от уязвими семейства, които могат да докажат таланта си и да продължат да се развиват. По време на Коледния базар на същия принцип служителите събраха близо 4 800 лева. Сумата беше дарена на МБАЛ по белодробни болести "Света София" за закупуването на апарати за дезинфекция на въздуха от вируси и бактерии в помощ на борбата на медиците срещу COVID-19.

  • Доброто като част от корпоративните ценности

Дарителството по ведомост е част от цялостната политика на А1 в подкрепа на социално отговорни каузи, сред които са подпомагане на развитието на приемната грижа в страната, спортни и културни мероприятия. През пролетта, още с началото на извънредното положение в България във връзка с пандемията от COVID-19, А1 предприе и мащабна кампания за дигитална солидарност, с която подпомогна редица здравни заведения в страната. Дарителските инициативи на А1 във връзка с борбата с коронавируса продължиха и през цялата 2020-а година, като включваха дихателни апарати, антигенни тестове за диагностициране на пациенти, финансиране на привличането на доброволци за работа в COVID отделенията и други.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички