Слагат на тезгяха и цистерни на ОЦК

Слагат на тезгяха и цистерни на ОЦК  | StandartNews.com

Кърджали. Втора година върви разпродажбата на терени и имущество на бившия металургичен завод в Кърждали. През 2012 и началото на 2013 г. са проведени няколко търга и продадени промишлени сгради и движими имущества от заводското оборудване за над 18 млн. лв., чийто собственик стана фирма "Хармони 2012".

През миналия месец на тезгяха бяха изкарани цистерни на обща стойност над 1,7 млн. лв. Частен съдебен изпълнител вече е насрочил за 16 септември и публична продан на движими вещи на стойност 2 275 млн. лв. Искът е заведен от кредитори на бившия комбинат ОЦК. В публичната продан са включени съоръжения и оборудване от Калаено отделение, от подстанция "Оловно производство" (трансформатори) и сектор "Електроснабдяване".

Търсят се купувачи на имущество от здравната служба за 12 хил. лв., работнически стол - 20 хил. лв. За близо половин милион са оценени съхраняваните на склад материали. За да се погасят изтеглени кредити, на търг е обявен и промишлен обект от 1500 кв. м в Ардино за 130 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай