Система оценява кадрите на "Пристанище Бургас"

Система оценява кадрите на "Пристанище Бургас" | StandartNews.com

Реална оценка на възможностите на работниците и служителите от "Пристанище Бургас" ЕАД да заемат определени професии и длъжности ще прави новата Информационна система за оценка на компетенциите "MyCompetence".

Системата, разработена по европейски проект от Българска стопанска камара, беше представена пред служителите на "Пристанище Бургас" по съвместна инциатива на Националния център за оценка на компетенциите и изпълнителния директор на пристанището Диян Димов. Възможностите на "MyCompetence" за оценка бяха представени от Томчо Томов, директор на Центъра за оценка на компетенциите към БСК. Системата е изключително полезна за професионално развитие, управление на човешките ресурси и при подбора на кадрите, посочи Томов. Компетенциите включват не само наученото в ВУЗ-овете, а и знанята, уменията и желанието да ги приложиш професионално, обясни Томов.

„MyCompetence" дава възможност да се направи сравнение с изискванията на европейския стандарт за длъжностите „ЕSСO" и след издържан тест да се издаде сертификат за притежаваните компетенции, обясни Томчо Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай