Събота,

Синдикатите надушиха картел извън търговските вериги

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
6900
Синдикатите надушиха картел извън търговските вериги
A
A
A

Подозираме, че картел за цените на стоките има не само в търговските вериги, но и в други сектори, разкри в интервю за Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Поискахме от 1 януари КЗК да започне проверки. Те се самосезираха преди 2 седмици. Смятам, че има картел. Цялата производствена верига трябва да бъде осветена. Не е само при търговските вериги спекулата, има и на други места. Подозирам, че в други сектори, които не са непременно търговия на дребно, има картелни образования, като производството и търговия с петролни продукти, например”, уточни Димитров.

Той обясни и какви са исканията на синдикатите към бъдещите управляващи. „Искаме да се компенсират доходите на тези, които не са компенсирани за последните 2 години. Близо 30-процентната инфлация на места е компресирана, но на места не е. Има сектори като ВиК и текстил, където увеличението не е толкова сериозно”, каза Димитров.

„Към момента фискалният резерв е над 16 милиарда лева. Имаме яснота как може да върнем бюджета в 3% дефицит без това да води след себе си до нарастване на разходите. Пари в държавата има и трябва да посегнем към тях”, поясни президентът на КНСБ.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com