Петък,

Искат отпадане на данъка за минималната заплата

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
Искат отпадане на данъка за минималната заплата
A
A
A

Регистрираме изоставане в голяма част от ведомствата като заплащане. Имаме много тежък проблем при заплащането в болниците и в детските градини. Също така се договорихме за увеличаване на минималното заплащане на обезщетението при безработица. Но искам да ги видя разписани тези мерки. Това заяви лидерът на Подкрепа Димитър Манолов.

"Имаме още какво да приказваме, трябва да се намерят ресурси и да видим как ще бъдат адресирани. Аз искам да бъде премахнат данъка върху минималната работна заплата", категоричен бе синдикалният лидер.

Попитан дали диалогът ще върви с финансовия министър Кирил Ананиев, той заяви, че при разговорите през уикенда, той се е държал много добре. "Сменяше периодично цвета си, както е нормално и са правили и други финансови министри. Работил съм с него в качеството му на зам.-министър и на съветник, сега ще видим как ще е като министър", каза още той.

Попитан дали вижда условия за стачка, той заяви, че не, защото трябва да се засягат трудовите права на хората, а не да са политически мотивите им.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички