"Сигурни във всеки литър" на бензиностанции ЕКО

"Сигурни във всеки литър" на бензиностанции ЕКО | StandartNews.com

Веригата започна дългосрочна акция за проверка на качеството на горивата

Качеството на горивата на бензиностанции ЕКО вече се гарантира в максимална степен. Компанията стартира специализирана дългосрочна кампания за качествен и количествен контрол на горивата и колонките по всичките си обекти в страната. Официалният старт на инициативата "Сигурни във всеки литър" беше даден вчера от изпълнителния директор на "ЕКО България" Георги Деянов, директорът "Международни пазари" в компанията майка "Hellenic Petroleum Group" Петрос Каралис, търговският директор на "ЕКО България" Панайотис Иконому и изпълнителният директор на "Булгарконтрола" Николай Атанасов. Идеята на кампанията е настоящи и бъдещи клиенти на бензиностанции ЕКО да бъдат напълно сигурни, че ще сипват в резервоарите си бензин и дизел с най-високо качество и паралелно шофьорите да са 100% сигурни, че отчетеното от колонката количество гориво е точно това, което е влязло в резервоара им, стана ясно от думите на Георги Деянов.

Той допълни, че проверките ще се правят изненадващо и без предупреждение за персонала на съответния обект. Инспекциите ще се правят от компанията "Булгарконтрола", която е лицензирана и сертифицирана от "Lloyd's Register Quality Assurance" да контролира качествата при течните горива, храни и др. Когато пристигнат на бензиностанцията, експертите на дружеството, които разполагат и със специална мобилна лаборатория, първо ще проследят дали дебитомерите на всяка от колонките измерват правилно преминалото през пистолета гориво. Това ще става чрез наливане на бензин и дизел в специални съдове, които измерват всеки милилитър и отчитат отклоненията в обема, които не трябва да надвишават 0,5%, каквито са стандартите.

Паралелно ще се проверява и дали горивото е достатъчно чисто и дали няма наличие на твърди частици или утайки, обясни шефът на "Булгарконтрола" Николай Атанасов. След това от всяко от предлаганите на съответната бензиностанция горива ще бъдат взимани по две проби. Това също става в специални съдове, които ще се запечатват веднага.

Едната ще бъде изпращана в лабораторията на "Булгарконтрола" в София. Там бензинът и дизелът ще бъдат проверени по-обстойно дали нямат примеси, отговарят ли на всички законови изисквания, а също и на стандартите на "ЕКО България". След приключване на проверките, ако всичко по колонката е наред, на нея ще се слага жълта лепенка "Проверено", а бензиностанцията ще получава съответния сертификат от "Булконтрола", допълни Атанасов. Така всеки клиент ще знае, че може да разчита на 100% на качеството на горивото и обслужването.

"Сигурни във всеки литър" няма да бъде краткосрочна, а дългосрочна кампания", обясни шефът на "ЕКО България" Георги Деянов. Той допълни, че самите проверки далеч не са нещо ново за веригата, която и в бъдеще ще продължава да контролира продуктите си. Деянов подкрепи и проверките, които правят по бензиностанциите от държавните органи. "Чрез тях пазарът търпи развитие, конкуренцията е свежа, а продаваме все по-качествени горива на клиентите", каза шефът на "ЕКО България". "Целта на тези кампании е да покажем лоялността си към клиентите, а те да привлекат още, като разкажат на приятели", допълни директорът "Международни пазари" в компанията майка "Hellenic Petroleum Group" Петрос Каралис. Той подчерта и че България е четвъртата страна, в която компанията оперира, където се осъществява контрол на качеството с изненадващи проверки на бензиностанциите. В най-близко бъдеще програмата "Сигурни във всеки литър" ще бъде обогатена и ще започнат да се следят и нови показатели на горивата и обслужването, съобщи търговският директор на "ЕКО България" Панайотис Иконому.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай