Шахматен клуб в Сливница постави рекорд по инвестиции

Шахматен клуб в Сливница постави рекорд по инвестиции  | StandartNews.com

София. Общинският шахматен клуб „Сливнишки герой" в Сливница постави европейски рекорд по инвестиции по отношение на материалната база на шахмата. Преди борени дни кметът на Сливница Васко Стоилков, който е и президент на „Сливнишки герой", подписа договор в Държавен фонд „Земеделие", с който шахматният клуб ще получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 279 632 лева, по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. на Европейския съюз.

Подписването на договора се извърши в присъствието на г-н Николай Велчев, изпълнителен директор на Българската федерация по шахмат, чийто активен член е общинският шахматен клуб на Сливница.

Парите ще бъдат използвани за пълна реконструкция на сградния фонд на клуба и прилежащите му площи, за закупуване на компютри, мултимедия, LED дисплей, нови шахматни професионални комплекти и дигитални часовници и др. Така „Сливнишки герой" ще се превърне в най-модерния и добре оборудван шахматен клуб в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай