Неделя,

Фейсбук на съд за монопол в социални приложения

От: Редактори -
Фейсбук на съд за монопол в социални приложения
A
A
A

Федералната комисия за търговия на САЩ (FTC) обмисля да поиска съдебно разпореждане срещу "Фейсбук" (Facebook Inc) относно плановете на компанията да интегрира други социални приложение в своята мрежа, твърдейки, че това е антиконкурентно, съобщи "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на лица, запознати с въпроса.

Американските федерални регулатори следят отблизо как "Фейсбук" интегрира своите приложения и по-конкретно Messenger, Instagram и WhatsApp, или как им позволява да работят с потенциални конкуренти

Ако бъде постигнато подобно съдебно разпореждане, Федералната комисия за търговия може да се опита да блокира "Фейсбук" да налага тези политики на основание, че те са антиконкурентни. Според анализатори, в крайна сметка това може да доведе до забрана, която да възпрепятства водещата социална медия за по-нататъшно интегриране на приложения и да я принуди да се разцепи на отделни компании.

"Фейсбук" настоява да разшири обхвата си, особено сред младите потребители, които предпочитат мрежите за съобщения, чрез оперативна съвместимост между трите основни услуги на компанията - Messenger, WhatsApp и Instagram - в частна мрежа.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички