Фейсбук на съд за монопол в социални приложения

Компанията планира да интегрира други социални приложения в своята мрежа

Фейсбук на съд за монопол в социални приложения | StandartNews.com

Федералната комисия за търговия на САЩ (FTC) обмисля да поиска съдебно разпореждане срещу "Фейсбук" (Facebook Inc) относно плановете на компанията да интегрира други социални приложение в своята мрежа, твърдейки, че това е антиконкурентно, съобщи "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на лица, запознати с въпроса.

Американските федерални регулатори следят отблизо как "Фейсбук" интегрира своите приложения и по-конкретно Messenger, Instagram и WhatsApp, или как им позволява да работят с потенциални конкуренти

Ако бъде постигнато подобно съдебно разпореждане, Федералната комисия за търговия може да се опита да блокира "Фейсбук" да налага тези политики на основание, че те са антиконкурентни. Според анализатори, в крайна сметка това може да доведе до забрана, която да възпрепятства водещата социална медия за по-нататъшно интегриране на приложения и да я принуди да се разцепи на отделни компании.

"Фейсбук" настоява да разшири обхвата си, особено сред младите потребители, които предпочитат мрежите за съобщения, чрез оперативна съвместимост между трите основни услуги на компанията - Messenger, WhatsApp и Instagram - в частна мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай