Сайт взима 6 бона чрез ваучери

От 31 август до 30 септември българските компании ще могат да подават своите документи за кандидатстване

Сайт взима 6 бона чрез ваучери | StandartNews.com

От 31 август до 30 септември българските компании ще могат да подават своите документи за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ по процедурата "Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ) на малките и средни предприятия (МСП)", финансирана от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

Това съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Кандидатстването ще се осъществи чрез електронно генериран формуляр през Информационната система за управление и наблюдение на средствата.

По индикативна програма ваучерната схема ще подкрепи 450 предприятия с бюджет над 9 млн. лева (9 180 000 лв.), предоставяйки 2 типа ваучери на МСП - за 5 000 лв. без ДДС за изготвяне на уеб сайт или приложение, и за 20 000 лв. - за дигитален маркетинг, оптимизиране на процеси и/или осигуряване на кибер и информационна сигурност.

Целта на ваучерната схема е да подкрепи дигитализацията на българските предприятия, като улесни достъпа им до цифрово ноу-хау и технологии, насърчавайки използването на нови, базирани на технологични решения бизнес модели, като същевременно с това им помогне в преодоляването на икономическите от пандемията COVID-19 и насърчи създаването на нови бизнес партньорства между секторите на ИКТ и производството, посочват от ИАНМСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай