Саманта Ман сравни сътрудничеството с REFAN като сътворението на висококачествен парфюм

Саманта Ман сравни сътрудничеството с REFAN като сътворението на висококачествен парфюм | StandartNews.com

Фирма MANE e лидер във Франция в производството на аромати за фина парфюмерия и козметика. Елитната парфюмерийна фирма в Граc - люлката на френската парфюмерия е с над 1 милиарда долара оборот и производствени бази в 25 държави. Преди дни в посолството на Република Франция и под домакинството на Н.Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция в България, Саманта Ман - асистент директор Европа-Близък Изток и Африка и част от петото поколение наследници на MANE връчи 9-килограмов плакет на Ангел Попов - управител на фирма REFAN по случай 20 години партньорство между двете фирми.

Историята на развитието на REFAN е модел за коректно сътрудничество с френската компания MANE – притежаваща повече от 50 патента (нов молекулен синтез, процес на енкапсулация) и е призната за иновационен лидер в изследването и разработването на нови молекули на ароматите. Основана през 1871 г. като семейна за 144 г. развитие компанията присъства в 32 страни с 42 центъра за изследователска и развойна дейност. 65 милиона долара MANE инвестира директно в изследователска и развойна дейност за разработки, биотехнологии, енкапсулация, екстракция, натурални продукти, зелена химия.

Сътрудничеството в областта на иновациите и налагане на нови стандарти в парфюмерията и козметиката между MАН и РЕФАН БЪЛГАРИЯ се корени в далечната 1994 г., допринасяйки за успеха на българската компания на европейския и световен пазар за парфюмерия. Със своите над 400 бутика в 28 държави на 5 континента, с гъвкави форми на бизнес и модерна франчайзинг система, с над 2000 продукта в портфолиото РЕФАН БЪЛГАРИЯ е сред най-популярните във Франция и по света български производители. Като част от това дългосрочно сътрудничество, екип от парфюмеристи от MANE създаде голямо многообразие от аромати за продуктите с марка REFAN. Днес MANE оказва пълна подкрепа на REFAN директно от централата. Посветен екип от старши парфюмеристи, оценители на парфюми и учени във Франция и по света предоставят високо ниво на обслужване на фирма REFAN.

- Г-жо Ман, как бихте определили 20-те години, които свързват двете фирми – MANE и REFAN, обединени от една и съща страст към парфюма.

- Един парфюм е една деликатна подредба от връхни ноти, сърцевинни ноти и ноти, градящи основата на парфюма. Парфюмът е изтънчено съчетание от различни аромати - тоналности, като има основен аромат и такива, които са с въздействие на разума и чувствата. Това е метафората, която избрах, за да обобщя двадесетте години на сътрудничество между REFAN и МANE.

Връхните ноти се появиха благодарение на една среща. Среща между един влюбен в парфюма човек, който имаше проекта да внесе качествени аромати в България (Стефан Попов – основател на фирма „REFAN") и малко дружество от Южна Франция, което изгради своята история около природните суровини и също така около нови иновативни ароматични молекули.
За да се създадат съставки, които могат да послужат за изграждането на гама, въз основа на която нашите парфюмеристи ще създадат опияняващи аромати, трябва да се постигне реакция с помощта на ключов елемент. Той задейства съставките, който наричаме катализатор в химията. В конкретния случай, катализатор стана нашия изключителен представител в България, който благоприятства срещата между REFAN с MANE и даде възможност по този начин да стартират отношенията между нас.

В сърцевинните ноти се корени солидното партньорство между двете фирми, което се изгради постепенно. Крачка по крачка, в рамките на различни проекти и с течение на времето между екипите в областта на научно-изследователската и развойната дейност на MANE и екипите на REFAN, които успяха да подберат и да предложат тези аромати на потребителите, които успяха да достигнат до сърцето им най-напред в България, а после и на международно ниво. Тази парфюмна експанзия и подем е изключителна заслуга на г-н Ангел Попов. Наистина, г-н Попов е предприемач с визия, който съумя да стимулира развитието на REFAN посредством откриването на множество нови бутици и чрез създаването на франчайзинг търговски модел, който постигна голям успех.

Той успя да модернизира предприятието, съответно за това бе възнаграден с множество награди, между които диплом за най-добър модел на франчайзинг, последвана от специална награда за развитие на семеен бизнес на Форбс. Като избра международната насока за развитие, г-н Попов завладя нови пазари, успя да изнесе ноу-хауто на REFAN по света.
И накрая е основната тоналност на парфюма - тази, която трае най-дълго време. Тя всъщност оставя следата и дължимото място на един парфюм. Неговият дълъг живот и трайност се дължи на нея. На такава трайност се радва връзката, която честваме сега и която стартира преди двадесет години, която бе направена устойчива благодарение на качеството на суровините и качеството на парфюмите, разработвани за Рефан.

-Успехите на MANE в престижния сегмент на фината парфюмерия са многобройни - работите с водещи парфюмерийни къщи в Париж, Ню Йорк, Милано, носители сте на най-престижните награди като: "Най-добър дамски парфюм" - Fragrance Foundation, Обединено кралство, "Най-добър парфюм" за Германия, "Най-добър парфюм на годината" & „Най-добро обонятелно творение" - Accademia del Profumo, Италия, "Най-добър селективен дамски парфюм на годината" - Les Oscars, Cosmetique Mag, Франция и "Най-дръзкият дамски аромат" - Prix international du Parfum Marie Claire, Франция. Ваши са отличията Perfume Extraordinaire Cosmetic Executive Women 2014 г., Франция и "Мъжки престижен аромат"Fragrance Foundation, САЩ. Едновременно с това г-жо Ман вече две поколения продължава възходящото сътрудничество между MANE и REFAN.

-Ние в MANE сме горди, че имаме възможността да съпътстваме REFAN в неговото развитие, в качеството ни на доставчик на най-добрите парфюми, които те продават и изграждат тяхното реноме. Ние желаем тази връзка, която се разви успешно през годините, със смяната на поколението и при едните, и при другите да продължи да се развива още повече и повече, така че ние да оставим трайна следа каквато е следата на големите класически марки в парфюмерийната индустрия още десетки десетилетия напред.

С връчването на тази награда в чест на 20-годишнината на партньорство и сътрудничество между нашите фирми, ние отново поздравяваме г-н Попов и неговата очарователна съпруга, екипа на REFAN, като поднасяме нашите най-добри пожелания за успех в бъдеще. Уверяваме ви, че винаги можете да разчитате на френския си партьор, за да продължавате да постигате многобройни парфюмни успехи. Продължаваме заедно напред!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай