Събраха по 5 000 лв. за лечението на Камена и Арджан

Събраха по 5 000 лв. за лечението на Камена и Арджан | StandartNews.com

По пет хиляди лева получиха родителите на малките Камена и Арджан, лицата на поредната благотворителна кампания „Да подарим надежда за Коледа", проведена под патронажа на областния управител на Кърджали Илия Илиев.Той обяви, че в проявите през декември м. г. са се включили 30 учебни заведения от региона и 70 местни фирми, а събраната общо сума е 13 хил.лв.

Майката на 4-годишното момиченце от Кърджали обясни, че лекарите имат съмнение, че детето й страда от синдром на Рубинщайн-Тейби. Жената обясни, че с предоставените средства ще могат да закупят терапевтичен стол или специализирана количка за Камена.

„Синът ни страда от т. нар. „стъклени кости". Той не може да ходи, досега има седем счупвания и две операции в Стара Загора", обясни майката на 5 -годишния Арджан от с. Черна скала.

„Останалите 3 хиляди лева ще предоставим на децата на починалата от рак Виолета от Кърджали, която остави сираци няколко деца", съобщи областният управител на Кърджали и благодари на всички, включили се в кампанията.
На срещата бе припомнено, че за седем години благотворителната инициатива е събрала над 85 000 лева и са подпомогнати 15 деца в област Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай