С колко обедняхме? Пламен Димитров с лоша прогноза за цените

Последните изследвания от миналата седмица в цялата страна показват, че хлябът е поевтинял средно с между 2 и 6 процента, каза синдикалистът

С колко обедняхме? Пламен Димитров с лоша прогноза за цените | StandartNews.com

„Инфлацията продължава да расте. Официалните данни са такива. Това е доста притеснително – особено през лятото. Основаната причина са по-скъпите енергоносителите, но и всичко по веригата. За нас до края на годината може би комулативната инфлация ще доближи 18-19 процента, а тази, която всички плащаме – тоест тези 20 стоки и услуги, които наблюдаваме – са вече 45 процента по-скъпи”.

Това заяви шефът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова тв.

По думите му последните изследвания от миналата седмица в цялата страна показват, че хлябът е поевтинял средно с между 2 и 6 процента. „Най-голямо е намалението  в големите вериги, като някъде понижението е с 20 на сто. В малките магазини обаче поевтиняване въобще не се забелязва”.

Според него цената на хляба ще се върне на старите си нива още през следващия месец. „Причината за това ще бъде новата реколта зърно, която ще влезе в ценообразуването и всички знаем, че ще бъде по-скъпа”, посочи Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай