Розопроизводители дават рамо българската изложба в Лувъра

Розопроизводители дават рамо българската изложба в Лувъра | StandartNews.com

Родни производители на розово масло и на продукти от него подкрепят изцяло изложбата с тракийски съкровища в Париж и ще се включат в съпътстващия я бизнес-форум. Това стана ясно от днешната среща на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан с общинското ръководство на Казанлък и представители на бизнеса в региона. Както е известно, едни от най-големите клиенти на скъпоценния ни розов елексир са точно парфюмерийни гиганти от Франция и други страни на Европа.

Проектът „Епопея на тракийските царе. Археологически открития в България" е първото голямо българско културно събитие във Франция от 1900 година насам, посочи посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. Той припомни, че уникалната изложба с тракийски съкровища и съпътстващите я от множество културни и бизнес-прояви ще бъдат финансирани както от „Лувъра", така и от дарители – фирми и частни лица от Франция и Българи. В специалния френско-български бизнес-форум щели да участват и утвърдени партньори, и френски бизнесмени, които имат намерения тепърва да търгуват с България. Те щели да разговорят в рамките различни тематични срещи - „Туризъм", „Фармация", „Земеделие", „Енергетика" и др. Подготвена е и специална програма за представителите на бизнеса, които ще заминат за Париж в дните на официалното откриване на тракийската изложба в „Лувъра".

Участието в бизнес-форума е 5 хил. евро, в които са включени всички разходи по престоя във Франция и спонсорство, припомни посланик дьо Кабан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай