Рокади в ръководствата на държавни дружества

Рокади в ръководствата на държавни дружества | StandartNews.com

София. Министерството на икономиката е направило редица промени в ръководствата на държавни дружества. Рокадите са станали през декември и вече са отразени в Търговския регистър, съобщи БГНЕС. Промени в ръководствата има в компаниите НК "Индустриални зони", "Кинтекс", "Ел Би Булгарикум" и др.

Промените започват на 8 декември, когато на мястото на Валери Андреев в Съвета на директорите на НК "Индустриални зони" е назначен Николай Ценков, като Ценков става и председател на Съвета на директорите. На 13 декември е направена промяна и в ръководството на "Кинтекс". На мястото на Христо Георгиев в Съвета на директорите е назначена Дора Ирикова. Тя е била в Борда на директорите на "Рубин инвестмънт груп" до март 2013 г. В борда на компанията влиза и Чавдар Чернев.

На 13 и на 15 декември са направени промени и в Съвета на директорите на Института по маркетинг, като на мястото на Алекс Орешков и Христо Христов са назначени зам.-председателят на СДС-София Любомир Ковачев и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева.

От Съвета на директорите на производителя на мляко и млечни продукти "Ел Би Булгарикум" е отстранен Николай Дончев и са назначени трима представители на министерството. Това са Слави Павлов от младежката структура на ГЕРБ в Плевен, деканът на Геолого-географския факултет на Софийския университет проф. Петър Славейков и адвокатът от Хасково Еркант Раиф.

От Съвета на директорите на НИТИ ЕАД са освободени Захари Даскалов и Христо Христакев. На тяхно място са назначени Юлиян Леков и Кънчо Папазов.

Милена Кръстанова e зам.-шеф на НАП

Със заповед на министъра на финансите Владислав Горанов за зам. изпълнителен директор на НАП е назначена Милена Кръстанова - досегашен директор на дирекция "Обслужване" в ТД на НАП София. В ресора на Кръстанова влизат дирекциите "Обслужване", "Събиране", "Информационни системи", "Информационен център", "Допълнително задължително пенсионно осигуряване", "Държавни вземания" и "Интрастат". Милена Кръстанова работи в системата от 1999 г. Има значителен професионален опит, като е заемала различни експертни и ръководни позиции.

Кордовска с нов мандат във ФГВБ

Нели Кордовска е избрана за още един мандат като зам.-председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). На основание на Закона за гарантиране на влоговете в банките и във връзка с изтичане на мандата на зам.-председателя на фонда в началото на февруари, в четвъртък Управителният съвет на БНБ определи г-жа Нели Кордовска за зам.-председател на Управителния съвет на ФГВБ. Нели Кордовска е главен директор на управление "Банков надзор" на БНБ. Новият 4-годишен мандат на г-жа Кордовска като зам.-председател на ФГВБ ще започне да тече от 4 февруари 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай