Понеделник,

Революция в АЕЦ Козлодуй! Какво се иска на пожар

От: Редактор -
13839
Революция в АЕЦ Козлодуй! Какво се иска на пожар
A
A
A

„Първото нещо, което трябва да бъде направено час по-скоро, е да бъдат категоризирани уязвимите групи, към които да бъдат насочени механизмите за подпомагане и механизмите за преодоляване на натрупващите се кризи.

Следващото нещо, което е много важно да се направи във времето, е да можем час по-скоро да оценим и картографираме ресурсите на България, за да скъсим пътят им и използването им в икономиката, така че тя наистина да има един по-постоянен темп на растеж. И не бива да забравяме, че от страна на енергетиката е необходимо час по-скоро да стартираме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Това коментира Любомир Каримански от ИТН, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По отношение на газа и електроенергията, Каримански смята, че няма фактор, който да не може да бъде заобиколен. „Важно е да има правилна политика по отношение на това, което пазарът предлага като цени, и стратегически ориентиран подход. За бизнеса няма нищо по-важно от това да бъде предвидима ситуацията със суровините, които той може да получава.

Забавянето на веригата на доставки на отделните суровини влияе пряко върху производствената част, която пък сама по себе си влияе и на инфлационните процеси”, каза Каримански.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com