Ресторантьорите в атака. Искат министерска оставка заради пържолата

По-рано днес Динкова призова ресторантьорите да преосмислят поведението си към клиентите

Ресторантьорите в атака. Искат министерска оставка заради пържолата | StandartNews.com

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗД) искаме оставката на министъра на туризма Зарица Динкова, заявяват в позиция до медиите от двете организации.

По-рано днес Динкова призова организациите на ресторантьорите да преосмислят поведението по отношение на клиентите си, както и отношението си към образа на българския туристически продукт. Вчера, във връзка със станалия популярен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалите реакции в социалните мрежи, СЗБ и БАЗД заявиха, че ще съдят клиента на заведението, който повдига въпроса за спорната търговска практика.

Министърът на туризма Зарица Динкова обяви открита война на нашия бранш, посочват в позицията си от днес двете организации. Те заявяват, че след намаляване на ДДС и окончателното приключване на кризата с COVID-19, приходите от данъци и осигуровки за техния сектор са се увеличили, а не са намалели.

От 2019 г. ни се налага да участваме в управлението на кризи. Първо тази, създадена от пандемията, а след това и от войната в Украйна. В момента ни се налага да се справяме с кризи, в които директно участва и дори създава държавата и ресорният ни министър, се отбелязва в позицията.  Според тях министърът дори не е направил опит да помогне за спирането на ремонтите и тировете по пътя към морето, в резултат на които туристите чакат в многочасови тапи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Последно предупреждение! Министър размаха пръст на заведенията

Двете организации информират още, че според актуално изследване на Евростат България е с най-евтините хотели и ресторанти в ЕС.

Ресорният министър трябва да се бори за по-добри условия за развитие на сектора, който обслужва, смятат те. Според тях липсата на опит в бранша обаче води до грешни решения, с които се заемат позиции, създаващи кризи, които им се налага да управляват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай